Finanțare prin PNRR pentru proiecte de investiții în producția și reciclarea bateriilor

Ministerul Energiei a lansat, luni, apelul de proiecte pentru obținerea finanțării cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru investiții în întregul lanț valoric al bateriilor (producție și/sau asamblare și reciclare) și pentru sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare).
Ministerul Energiei

Data deschiderii apelului de proiecte, inclusiv începerea depunerii de proiecte, este 16 ianuarie 2023, ora 17.00, iar data închiderii depunerii de proiecte este 16 martie 2023, ora 17.00.

Apelul de proiecte este necompetitiv, bugetul schemei de ajutor de stat se distribuie proiectelor eligibile în ordinea înscrierii acestora, pe principiul primul venit – primul servit.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 258.700.000 euro.

Sprijinul financiar acordat pentru investiţii în:

  • Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li-sulfur, Zn, debit, temperatură ridicată), cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor, care include orice combinație de activități de: 1. producția de electrozi și/sau componente ale electrozilor și bateriilor, 2. asamblarea electrozilor în baterii și testarea/condiționarea bateriilor inclusiv activitatea de reciclare
  • Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea celulelor și/sau panourilor fotovoltaice, cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor, care include orice combinație de activități de: 1. producția de polisilicon și plachete, 2. asamblarea celulelor și a modulelor fotovoltaice inclusiv reciclarea panourilor fotovoltaice (sau a elementelor acestora).

Investițiile vor fi finalizate, inclusiv punerea în funcţiune a tuturor capacităților până la finalul trimestrului IV 2025.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înființate) și întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată modificările și completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislația specifică din statul membru a cărei naționalitate o dețin și cu condiția înregistrării la ONRC în România!

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nouînființate) și întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată modificările și completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislația specifică din statul membru a cărei naționalitate o dețin și cu condiția înregistrării la ONRC în România (conform codurilor CAEN eligibile precizate la secțiunea 2.1 din ghid) ale căror proiecte au fost selectate drept câștigătoare în baza procedurii de apel de proiecte, care au înscrise în actul constitutiv activități privind:

1) Construirea de noi capacităţi de producție și/sau asamblare și reciclare a bateriilor de tip LiIon (inclusiv Li-metal, Li – sulfur, Zn, flow, high temeperature), care include orice combinație a activităților de:

  1. producție de electrozi și/sau componente ale electrozilor și bateriilor,
  2. asamblarea electrozilor în baterii și testarea/condiționarea bateriilor,
  3. reciclarea bateriilor;

2) Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblare și reciclare a celulelor sau panourilor fotovoltaice, care include orice combinație a activităților de:

  1. producție de polisilicon și wafers,
  2. asamblare de celule si module fotovoltaice,
  3. reciclare a panourilor fotovoltaice (sau a unor elemente ale acestora).

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Producţia de autoturisme din România a depășit 500.000 de unităţi în 2022. Date ACAROM

Altur Slatina renunţă la cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă

 

 

Adaugati comentariu