Toyota estimează că ar putea produce 10,6 mil. vehicule în 2023

Toyota Motor Corp a anunțat că ar putea produce până la 10,6 milioane de vehicule în acest an, avertizând în același timp cu privire la riscul de a nu-și atinge estimarea din cauza posibilului impact al unor probleme, precum deficitul de aprovizionare cu piese și pandemia de Covid-19, relatează Reuters.
toyota

Gigantul auto a spus că a observat un risc de scădere de aproximativ 10% pentru volumul de producție de bază – o valoare care nu a constituit o țintă oficială de producție pentru acest an calendaristic – pe fondul lipsei aprovizionării cu cipuri sau răspândirea COVID-19.

Scopul dezvăluirii cifrei de referință a fost de a facilita elaborarea planurilor de management de către furnizori, a spus un director Toyota.

Constructorul auto japonez a menținut luna trecută o prognoză de producție de 9,2 milioane de vehicule pentru acest an fiscal, care se încheie în martie 2023.

În luna noiembrie, Toyota revizuit în scădere estimarea anterioară de a produce 9,7 milioane de vehicule în anul fiscal aprilie 2022 – martie 2023, din cauza efectelor creșterii costurilor materialelor și a penuriei persistente de semiconductori.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Finanțare prin PNRR pentru proiecte de investiții în producția și reciclarea bateriilor

Producţia de autoturisme din România a depășit 500.000 de unităţi în 2022. Date ACAROM

 

 

Adaugati comentariu