Ford, acuzat de „trădare”. Închide uzina de la Blanquefort

Ford a respins oferta de preluare a Punch Powerglide pentru uzina sa de la Blanquefort (Franţa), optând în schimb să oprească producţia unde lucrează 850 de salariaţi.
Ford Motor

În toamna acestui an, Guvernul francez şi-a exprimat optimismul că această uzină din sud-vestul Franţei precum şi locurile de muncă ale celor 850 de angajaţi vor fi salvate, însă Ford a informat consiliul de conducere al întreprinderii că a respins oferta de preluare venită de la producătorul de sisteme de transmisie Punch Powerglide.

„Planul prezentat de cumpărătorul potenţial prezintă riscuri semnificative. Nu credem că planurile cumpărătorului potenţial oferă nivelul de securitate şi de protecţie, sau limitează riscurile privitoare la posibilele pierderi viitoare de locuri de muncă, pe care ni le dorim pentru salariaţi”, a informat Ford. Constructorul american a adăugat că intenţionează să pună capăt producţiei la Blanquefort în luna august 2019 şi că a prezentat un plan social complet pentru angajaţii acestei uzine.

Imediat după ce Ford a anunţat că a respins oferta de preluare pentru uzina de la Blanquefort, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire a acuzat constructorul american de „trădare” şi i-a solicitat să revină asupra deciziei sale.

„Sunt revoltat de această decizie a cărei singură justificare pentru Ford este să crească cotaţia acţiunilor sale la bursă. Cer în mod solemn Ford să revină asupra deciziei şi să accepte oferta de preluare venită de la Punch pentru a garanta viitorul uzinei de la Blanquefort”, a declarat, în Senat, Bruno Le Maire.

 

 

Adaugati comentariu