Germania ar putea pierde 200.000 de locuri de muncă în contextul electrificării vehiculelor

Sectorul auto, unul dintre industriile-cheie din Germania, ar putea pierde o 200.000 de locuri de muncă în urma trecerii de la motoarele cu combustie internă la maşinile electrice alimentate cu baterii, a avertizat joi Institutul de cercetare economică Ifo, relatează dpa.
locuri de muncă

Conform estimărilor Ifo, aproximativ 613.000 angajaţi germani lucrează în prezent în sectorul maşinilor alimentate cu benzină şi motorină. “Între 29% şi 36% din această forţă de muncă ar putea fi disponibilizată”, arată rezultatele unui studiu Ifo comandat de Asociaţia industriei auto (VDA).

Chiar dacă aproximativ 86.000 de persoane din cele angajate acum în industria auto din Germania se pensionează până în 2025, pe fondul trecerii la mobilitate electrică vor fi pierdute numeroase locuri de muncă, avertizează Ifo.

Pentru atenuarea impactului, trebuie demarată imediat recalificarea angajaţilor, susţine Oliver Falck, profesorul care a condus efectuarea studiului.

“Trecerea la mobilitate electrică reprezintă o dificultate majoră pentru companiile de mărime medie, în special pe segmentul furnizării de componente auto”, a apreciat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.

Anul trecut, Guvernul de la Berlin a extins până în 2025 subvenţiile acordate la achiziţionarea de maşini electrice, ca parte a măsurilor menite să ducă la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

CITEȘTE ȘI:

Primii pași pentru proiectul Școala duală ACAROM

Daimler va retehnologiza două fabrici din Germania pentru producția de mașini electrice

 

Adaugati comentariu