Gestamp se extinde pe piaţa din România

Gestamp şi-a anunţat extinderea pe piaţa din România, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al companiei româneşti deţinătoare a unei fabrici al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.
gestamp

Compania este amplasată în zona limitrofă a oraşului Piteşti, principalul centru al industriei de automobile din România, având peste 200 de angajaţi şi o valoare totală de 17 milioane de euro a facturilor emise în anul 2016. Achiziţia a fost realizată prin filiala turcească, Beyçelik Gestamp.

Fabrica românească furnizează în prezent componente ştanţate de dimensiuni mici şi medii, precum şi ansamble. Gestamp are drept scop creşterea cifrei de afaceri a unităţii, prin fabricarea de componente cu valoare adăugată. Această achiziţie va permite Gestamp să fie alături de clienţii săi globali, Grupul Renault-Nissan şi Ford, care îşi desfăşoară activitatea în România de mai mulţi ani.

Prin achiziţia fabricii din România, Gestamp adaugă o nouă ţară perimetrului său de producţie. Compania îşi desfăşoară acum activitatea în 21 de ţări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe pieţe în care Gestamp are fabrici de producţie.

Într-un clasament la nivel global, România este cea de-a 27-a ţară producătoare de vehicule, producând pe an 387.000 de vehicule marca Dacia şi Ford, ambii producători având fabrici în România.

„România este o ţară cu prezent şi viitor foarte promiţătoare în sectorul auto şi avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienţilor noştri cu sediul în această ţară abilităţile cu care sunt deja familiarizaţi în alte părţi ale lumii”, a declarat preşedintele şi CEO-ul Gestamp, Francisco J. Riberas

Această achiziţie ajută la consolidarea relaţiilor strategice cu clienţii companiei la nivel global, Renault şi Ford, cu care grupul are în comun numeroase proiecte în diferite regiuni ale globului.

Producătorul spaniol este principalul furnizor de componente ştanţate pentru Grupul Renault şi al doilea furnizor al Grupului Renault-Nissan. Noua fabrică permite companiei Gestamp să-şi extindă prezenţa în apropierea fabricilor grupului francez. Aceasta va permite, de asemenea, Companiei să furnizeze serviciile sale către Ford, cu care Gestamp desfăşoară activităţi pe diferite continente.

Gestamp este o companie cu activitate internaţională, specializată în proiectarea, dezvoltarea şi fabricarea de componente pentru producători auto de top. Produsele sale includ zone ale caroseriei în tablă brută, şasiului şi mecanismelor.

Compania este prezentă în 21 de ţări. Aceasta are 98 de fabrici industriale, cu alte 10 aflate în fază de construcţie şi 12 centre de cercetare şi dezvoltare. În anul 2015, cifra sa de afaceri s-a ridicat la 7.035 de miliarde de euro şi are peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume.

Adaugati comentariu