Grupul Marquardt a deschis la Iaşi primul său birou de cercetare şi dezvoltare din regiune

Filiala din România a Grupului Marquardt, companie germană producătoare de mecatronică de vârf, a deschis la Iași primul său birou din Regiunea de Nord-Est a țării.
Marquardt

Compania a optat pentru închirierea unor spații de birouri în clădirea United Business Center 3 (UBC 3), consolidând, astfel, extinderea Centrului de Cercetare și Dezvoltare Marquardt în această zonă.

Grupul Marquardt, companie fondată în 1925 şi aflată în proprietate de familie, este unul din producătorii mondiali de vârf de mecatronică inovativă. Produsele companiei, care includ panouri de operare, schimbătoare de viteză shift by wire, sisteme de acces în vehicule, de autorizare a șoferului și sisteme inteligente de management al bateriilor pentru automobilele electrice, sunt folosite de numeroase companii de top din industria auto. Grupul mai produce și sisteme de comutare folosite în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale și în mașinile-unelte de mare putere.

Filiala Marquardt România a fost înființată în 2005, la Sibiu, unde se bazează pe munca susținută și talentul a 2.400 de angajați. Marquardt Sibiu își derulează activitatea de creare și proiectare în Centrul Research & Development, care activează în compartimentele Software Development, Software Testing, Mechanical Design, PCB Design și Product Technical Testing.

Centrul R&D a devenit un hub de expertiză în domeniul Human-Machine Interface, ceea ce a condus la o extindere a acestuia, precizează managerul general al Marquardt România, Mourad Halilou: „O componentă importantă a creșterii Centrului R&D este extinderea acestuia în Regiunea Nord-Est, unde strategia noastră a prevăzut deschiderea spațiilor de birouri în Iași. Aici avem deja un prim nucleu de angajați care lucrează full-time în regim online, specialiști în Software Development, și urmează să dezvoltăm componenta din Iași, angajând peste 50 de experți în programare embedded”.

Compania angajează în Iași și în regiunea învecinată un mare număr de experți în dezvoltarea software în limbajul C Embedded, care vor lucra în sistem hibrid și vor avea la dispoziție birourile din UBC 3 în sistem de co-working space.

Marquardt Group numără aproximativ 10.500 de angajați, în cele 20 de filiale ale sale din Europa, America de Nord, Africa și Asia. Compania investește, anual, 10% din încasări în cercetare și dezvoltare.

La Sibiu, producția este asigurată în unitățile Human Machine Interface, Entry Authorisation Systems + Power & Energy Solutions și Mechatronic Devices, care dispun de tehnologiile necesare (Electronică, Injecție Mase Plastice, Asamblare, Vopsire & Laser). Cea mai nouă unitate a filialei este centrul de servicii Marquardt Business Services, care oferă servicii de Financiar, Achiziții, HR și IT, integrate celorlalte filiale ale grupului.

 

Sursa foto: marquardt.com

 

 

CITEȘTE ȘI:

ZF prezintă, la CES 2023, soluții inteligente pentru mobilitatea electrică și automată

”Winter is Coming”: Criza energetică și riscurile care afectează producția de automobile

 

 

 

Adaugati comentariu