Hyundai investeşte în tehnologii pentru maşini conectate

Pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere, Hyundai Motor Co a anunţat demararea unei colaborări cu Autotalks, o companie israeliană din domeniul comunicării V2X (vehicle-to-everything).
hyundai

Hyundai a declarat că a investit în Autotalks pentru a accelera dezvoltarea unui chipset de generaţie următoare destinat maşinilor conectate, extinderea unor astfel de parteneriate fiind vitală pentru conducerea automată.

Comunicarea V2X reprezintă transmiterea informaţiilor de la un vehicul către orice altă entitate (vehicul,infrastructură, dispozitiv, reţea) care îl poate influenţa şi viceversa, scopul său principal fiind îmbunătăţirea semnificativă a siguranţei rutiere, a descongestionării traficului şi a economisirii energiei.

În cazul vehiculelor echipate cu un dispozitiv V2X , sistemele transmit conducătorului auto o serie de informaţii importante, sub formă de alerte şi notificări, în timp ce în cazul vehiculelor autonome, ele completează senzorii existenţi, permiţându-i să ia decizii bazate pe mai multe informaţii.

Constructorul auto sud-coreean nu a dezvăluit dimensiunea investiţiei, însă o sursa din industria israeliană, citată de Reuters, a estimat-o la câteva milioane de dolari.

Colaborarea cu Autotalks survine altor două parteneriate în domeniul tehnologiei pe care Hyundai le-a încheiat în acest an.

Astfel, constructorul auto sud-coreean a format un parteneriat strategic cu start-up-ul DeepGlint, lider în China în ceea ce priveşte dezvoltarea soluţiilor de Inteligenţă Artificială (AI), pentru domeniile securitate şi transporturi.

În cadrul CES ASIA 2018, Hyundai a anunţat şi colaborarea cu Baidu, lider global în ceea ce priveşte tehnologia de comunicare a informaţiilor (ICT). Constructori auto, companii ICT, start-up-uri şi oameni de ştiinţă participă în cadrul proiectului Apollo, iniţiat de Baidu, pentru a dezvolta împreună tehnologiile care să permită condusul autonom.

 

 

Adaugati comentariu