IAG începe construcția fabricii de vehicule blindate din Bulgaria

International Armored Group (IAG), cu sediul în SUA, a anunțat că va începe, pe 15 martie, construcția fabricii sale de vehicule blindate în Bulgaria.
IAG

Este pentru prima dată când vehicule blindate vor fi fabricate conform standardelor NATO în Bulgaria, după o investiție inițială de 20 de milioane de leva (10,9 milioane de dolari/10,2 milioane de euro), a anunțat compania.

Producția fabricii va acoperi întreaga gamă de produse a companiei, inclusiv noul vehicul blindat Rila 8×8 pentru forțele terestre.

Fabrica va fi construită în zona industrială a orașului de coastă Burgas. Va fi cea mai mare bază de producție a IAG la nivel mondial, cu o suprafață de 150.000 mp. Unitatea de producție va fi echipată cu panouri solare pe acoperiș și va crea peste 300 de locuri de muncă. Proiectul este în curs de dezvoltare din primăvara anului 2022, când IAG, cu sediul în Florida, a cumpărat un teren pentru construirea uzinei în Zona Industrială Burgas.

IAG lucrează, de asemenea, cu companii partenere bulgare la dezvoltarea unei serii de drone protejate împotriva interferențelor pentru echipele de salvare, recunoaștere și urgență, a adăugat compania. Noile produse vor fi fabricate și în Bulgaria. Platformele blindate – transportoare de sisteme de artilerie ușoară – sunt în proces de proiectare, în timp ce macaralele militare de evacuare și mașinile ușoare de patrulare fac deja parte din gama de produse de serie a IAG.

„Ne bucurăm că avem ocazia să ne extindem familia internațională cu producție în Bulgaria, unde investim nu doar în inovații în apărare, ci și în specialiști de care țara noastră are nevoie. Odată cu începerea construcției, vom marca un moment cheie în dezvoltarea acestui proiect important, care va avea un impact atât de pozitiv asupra producției industriale bulgare”, a declarat Anton Stefov, proprietarul și CEO-ul IAG.

IAG, care are peste 1.000 de angajați, are unități de producție în SUA, Emiratele Arabe Unite și Turcia, cu filiale în Bulgaria, Marea Britanie, Irak și Pakistan. Furnizează vehicule blindate NATO, ONU, precum și producătorului și lansatorului de nave spațiale private din SUA SpaceX. În 2021, IAG a convenit cu laboratorul de cercetare TNO din Țările de Jos să efectueze unele dintre testele de certificare NATO ale vehiculelor blindate în Bulgaria, la poligonul de artilerie de lângă Stara Zagora.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ford Motor Co și CATL construiesc împreună o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice

Compania elvețiană Etampa a inaugurat fabrica din Serbia. Printre clienții – Ferrari, Porsche, Bugatti

 

 

 

Adaugati comentariu