Întrebări și răspunsuri care vă vor ajuta să alegeți o asigurare RCA potrivită pentru bugetul dumneavoastră

asigurare RCA
Sunteți în căutarea unei polițe de asigurare RCA? Cu cele mai recente scumpiri și dispute în domeniul asigurărilor, este nevoie să fiți la curent cu toate detaliile înainte de a alege pachetul RCA cel mai rentabil pentru bugetul dumneavoastră.

Din fericire, Pint.ro vă oferă posibilitatea să vă personalizați polița de asigurare RCA pe baza detaliilor dumneavoastră unice de șofer și pe baza mașinii pe care o conduceți. În plus, este important să cunoașteți cele mai recurente întrebări la care noi am oferit răspunsuri în articolul de mai jos pentru a vă ajuta să alegeți o poliță de asigurare RCA benefică pentru bugetul dumneavoastră disponibil.

Cum se încheie contractul de asigurare RCA online? Drepturile și obligațiile de consumator

asigurare RCA

Obținerea unei polițe de asigurare RCA online este un proces simplu și rapid atunci când alegeți să lucrați cu Pint.ro. De ce spunem acest lucru? Se poate ca încheierea unei asigurari RCA să nu fie un bun pentru care să vă placă să pierdeți prea mult timp și atunci, rapiditatea procesului va fi punctul diferențiator între un broker de asigurare sau firmă de asigurare RCA.

Pint.ro, broker de asigurare RCA online propune o modalitate eficientă prin care dumneavoastră ca șofer și deținător de autovehicul vă puteți asigura bunul prin intermediul platformei online de calculare a prețului denumit simplu, calculator RCA.

Această unealtă foarte eficientă va determina pe baza datelor introduse de dumneavoastră un pret de asigurare RCA online la care să vă așteptați. În plus, polita RCA online poate fi selectată cu decontare directa sau fără, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Decontarea directa vă va scuti de eforturi în plus în cazul unui accident rutier în care șoferul participant la trafic trebuie să vă ofere despăgubire. Printr-o polita de asigurare RCA cu decontare directa, dumneavoastră vă puteți face reparațiile mașinii pe baza propriei polite RCA.

Asigurarea RCA: care este procesul de cumpărare online a unei asigurări auto?

asigurare RCA

Dacă alegeți să încheiați asigurarea obligatorie RCA la Pint.ro, atunci veți vedea că procesul prin care puteți beneficia de o polita de asigurare RCA online pentru vehiculele inregistrate in Romania este unul cât se poate de simplu.

Intrați chiar acum pe Pint.ro și selectați platforma calculator RCA care vă va oferi toate detaliile de care un broker de asigurare RCA are nevoie pentru a vă genera prețurile din piață pentru politele de asigurare RCA.

Informatiile legate de șofer pentru asigurarea RCA

 • data la care a fost obținut permisul de conducere auto
 • localitatea
 • codul numeric personal (CNP)
 • categoria socială (pensionar, bugetar, student, șomer)

Informatiile legate de vehicul pentru asigurarea RCA

 • stare înmatriculare
 1. Înmatriculat – dacă autovehiculul este înmatriculat în România, iar proprietarul este persoana trecută în talonul mașinii
 2. În vederea înmatriculării – dacă cumperi un autovehicul nou sau rulat și urmează să îl înmatriculezi
 3. Înregistrat la primărie – autovehicul (scuter până în 50 cc) care nu necesită înmatriculare la poliție
 4. În vederea înregistrării – dacă cumperi un autovehicul nou sau rulat care îndeplinește condițiile înregistrării la primărie și nu înmatriculării
 • numar inmatriculare
 • categorie proprietate auto
 1. autoturism/masina
 2. autoutilitară/autofurgonetă
 3. autovehicule pentru transport persoane
 4. motocicletă/scuter/ATV
 5. autotractor
 6. remorcă
 7. tractor rutier
 • marca
 • modelul vehiculului
 • combustibilul
 • serie sasiu
 • serie carte auto (CIV)
 • masa maximă autorizată
 • capacitate cilindrica
 • anul de fabricație
 • numar locuri
 • puterea motorului

Pe ce perioada de valabilitate se poate incheia o polița de asigurare auto pe raspundere civila pe teritoriul României?

asigurare RCA

În funcție de preferințele dumneavoastră și de câteva detalii mai de amănunt, Pint.ro vă propune următoarele perioade pentru asigurarea obligatorie RCA online: 1 lună, 2 luni, 3 luni, 6 luni, 9 luni și 12 luni. Chiar dacă intervalele sunt variate și generoase ca timp, este necesar să determinați care variantă este cea mai rentabilă pentru dumneavoastră. Și cum puteți face acest lucru? Urmăriți-ne în continuare și veți vedea că prin a răspunde la următoarele întrebări, vă veți asigura că veți alege polița de asigurare obligatorie potrivită.

1. Cât de mult vă conduceți masina?

Aveți nevoie de vehiculul/vehiculele dumneavoastră în fiecare zi, de exemplu, pentru a face naveta la serviciu sau pentru a conduce copiii la școală și la activități? Conduceți 100 de kilometri pe lună sau mai degrabă 1.000 ori chiar mai mult? Asigurați-vă că politica pe care o alegeți în cazul unei polite auto reflectă cât de mult folosiți vehiculul auto. Dacă nu conduceți mult, poate doriți să optați pentru o asigurarea RCA pe 1 lună și nu pe 6 sau 12 luni.

2. Vă veți folosi masina și la serviciu?

Dacă vă folosiți de propriile vehicule și la serviciu, deci nu doar în scop personal, pentru a îndeplini sarcini pentru care sunteți plătit, o asigurare auto obligatorie pe cel puțin 12 luni este o necesitate.

O poliță de asigurare auto obligatorie pe 1-3 luni nu vă va avantaja la costurile pentru asigurarea mașinii pe care o conduceți, întrucât veți plăti un preț prea mare pentru încheierea poliței de asigurare. În schimb, dacă alegeți o asigurare pe 12 luni, veți avea parte de o reducere semnificativă.

3. Vă conduceți mașina doar pe teritoriul țării sau și în afara graniței?

Un alt aspect foarte important pe care asiguratorul dumneavoastră vă va întreba este legat de locurile în care vă veți conduce vehiculul pe care doriți să îl asigurați în caz de accident rutier. Cel mai sigur ar fi să optați pentru o asigurare cu decontare directă. Aceasta este valabilă pe teritoriul țării noastre și include garanția că veți fi despăgubit pe propria asigurare în caz că ați suferit un accident cu un alt participant la trafic și ați fost avariat.

Care sunt regulile pentru obținerea reducerilor la asigurarea RCA pentru vehicule înregistrate pe teritoriul României?

asigurare RCA

Nu marca autoturismului determină reducerea la încheierea unei asigurări auto. Mai degrabă, asiguratorul va fi informat de ce tarif trebuie să aplice șoferilor pe baza istoricului de la volan. Mai mult decât atât, este vorba despre clasa Bonus-Malus care încurajează responsabilitatea la volan în rândul șoferilor.

În cazul în care nu ați auzit de clasa Bonus-Malus, vă vom expune pe scurt că este un sistem prin care Autoritatea de Supraveghere Financiara încurajează prudența la volan. Altfel spus aplică bonusuri traduse în reduceri la încheierea unui RCA pentru șoferii care au un „istoric curat” la volan, adică acei șoferi care nu au fost implicați în prea multe (spre deloc) accidente rutiere.

Pe de altă parte, coeficientul Malus sancționează șoferii care aleg să conducă imprudent și săvârșesc o mulțime de accidente prin aplicarea unor sancțiuni de tipul taxe în plus pentru încheierea asigurării obligatorii. Este firesc de ce ASF a impus acest sistem de pedeapsă/recompensă, însă lucrurile chiar funcționează în felul acesta, întrucât de cât a fost impusă, rata accidentelor a mai scăzut.

Acesta a fost articolul nostru pe cele mai recurente întrebări axate pe polița obligatorie RCA. Sunt foarte multe alte curiozități pe care le puteți afla dacă intrați chiar acum pe Pint.ro! Brokerul de asigurări vă pune la dispoziție nu doar posibilitatea de a încheia asigurare CASCO sau RCA, ci și o platformă informativă de unde vă puteți documenta despre cele mai recente știri și noutăți din domeniul auto!

Adaugati comentariu