Sfaturi pentru analiza de la distanță a timpului de lucru folosind un tahograf digital

tahograf
Folosirea unui tahograf digital a revoluționat transportul rutier, iar odată cu lansarea lui în 2006, numeroase schimbări aveau să urmeze în acest domeniu. Toate aceste schimbări s-au dovedit a fi foarte benefice, atât pentru conducătorii auto, pentru administratorii firmelor de transport și mai ales pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Tahografele digitale oferă posibilitatea de a analiza și de a raporta în mod precis toate datele oferite, iar în acest mod atât eficiența cât mai ales siguranța flotei poate fi cu mult îmbunătățită.

Dar cum să te folosești de datele oferite de tahografele digitale, pentru a eficientiza flota pe care o administrezi? Poți afla asta în rândurile imediat următoare.

Cum poți descărca datele tahografului digital de la distanță

Înainte de a analiza datele oferite de tahograful digital, mai întâi trebui să te asiguri că ai acces la ele. Drept urmare, serviciul de descarcare tahografe este mai mult decât necesar.

Care este marele avantaj al tahografelor digitale? Acestea oferă opțiunea de a stoca datele nu numai pe cardul șoferului, ci și pe unitatea cu care autovehiculul este echipat. Reglementările europene obligă firme care dețin flote să descarce datele de pe cardurile de tahograf ale șoferilor cel puțin o dată la 28 de zile. De asemenea, va fi necesar ca și datele de pe aparatul tahograf să fie descărcat la cel puțin 90 de zile.

Sfatul nostru este ca această descărcare tahografe să fie efectuată mai des, deoarece în acest fel vei avea copii de siguranță, iar dacă există o încălcare, aceasta ar putea fi sesizată mult mai rapid, pentru a putea fi luate măsurile necesare.

Există opțiunea ca descărcarea datelor dintr-un tahograf să nu se efectueze în mod manual

În acest fel, vei câștiga timp și energie. Tot ce trebuie să faci este să ai în vedere descărcarea datelor tahografului de la distanță. Acest procedeu are loc în timp real, iar astfel nu va fi necesară intervenția ta sau a șoferului.

Folosind această opțiune, descărcarea datelor se poate face în fiecare zi sau chiar în fiecare săptămânal. În acest fel, orice problemă poate fi depistată la timp, întocmai pentru a reduce impactul său.

Este nevoie ca vehiculul să fie echipat cu un tahograf digital dar și cu un dispozitiv care descarcă datele la distanță. Acest dispozitiv va fi conectat la tahograful digital, astfel încât să poată prelua datele pentru a le trimite mai departe, către tine. Această opțiune poate fi folosită și pentru tahografele digitale mai vechi, însă este necesar ca autovehiculul să staționeze în timp ce datele sunt descărcate pentru a fi transmise la distanță.

În final, nu îți mai rămâne decât să păstrezi datele în siguranță. Stocarea datelor descărcate trebuie realizată într-un loc sigur, astfel încât să nu fie expuse unor tentative de hacking. Poți folosi fie o platformă special dedicată sau, de ce nu, un mini server propriu pe care să îl ții într-un loc sigur.

Ai nevoie de ajutor în ceea ce privește descărcarea datelor de pe tahografele digitale ale autovehiculelor tale? Apelează la verificare-tahografe.ro și vei beneficia de servicii executate cu promptitudine și profesionalism.

Adaugati comentariu