Mazda a produs 50 mil. vehicule în Japonia

Mazda Motor Corporation a anunţat că producţia cumulată în Japonia a atins 50 de milioane de unităţi pe 15 mai 2018. Volumul a fost realizat la 86 de ani şi şapte luni după ce Mazda a produs primul său camion cu trei roţi, în octombrie 1931.
mazda

Mazda şi-a început parcursul de constructor auto în 1931, când a demarat producţia triciclurilor destinate activităţiolor comerciale la Hiroshima. În 1960 a început producţia modelului micro-mini R360 Coupe, care a reprezentat un debut îndrăzneţ pe piaţa autoturismelor. Construcţia de vehicule a debutat la fabrica Hofu în Yamaguchi în 1982, iar producţia destinată Japoniei a fost împărţită încă de atunci între fabricile Hofu şi Hiroshima. Tehnicile de producţie şi sistemele flexibile de producţie dezvoltate la aceste fabrici au permis Mazda să îşi crească activitatea. Linii de producţie mixte, capabile să producă diferite modele pe o singură linie, permit realizarea mai multor modele în volume mici, o inovaţie în ceea ce priveşte compromisul tradiţional între varietatea gamei şi competitivitate şi eficienţa volumelor.

În 2016 şi 2017, compania a făcut paşi pentru a creşte flexibilitatea producţiei pentru modelele crossover şi pentru a crea o structură capabilă să răspundă rapid la schimbările cererii. Fabricile din Japonia au iniţiativa în ceea ce priveşte producţia globală de autovehicule, iar tehnicile şi tehnologiile de producţie implementate în Japonia sunt ulterior introduse şi în uzinele din alte ţări.

Triciclul Mazda a fost produs începând cu 1931 – acesta fiind un vehicul utilitar cu destinaţie polivalentă

Mazda ţinteşte vânzări de 1.660.000 de maşini în anul fiscal curent, acesta fiind ultimul din cadrul planului de afaceri pe termen mediu „Structural Reform Stage 2”, şi are în plan să stabilească un cadru global de producţie, capabil să producă două milioane de unităţi anual, până în anul fiscal care se încheie în 2024. Producţia în serie de autovehicule care prezintă tehnologii şi design de generaţie viitoare este estimată să înceapă în 2019, iar compania va continua să îşi extindă structura de producţie pentru a livra maşinile clienţilor cât mai curând posibil.

Mazda doreşte să creeze o lume în care maşinile pot coexista în mod sustenabil cu oamenii, societatea şi pământul. Astfel, va continua să le îmbogăţească vieţile oamenilor, inclusiv prin producţia de autovehicule cu o calitate ridicată, devenind astfel o marcă cu care clienţii simt o legătură emoţională puternică.

 

 

Adaugati comentariu