Nidec inaugurează fabrica de motoare electrice din Argeş

Compania japoneză Nidec a inaugurat, la Ştefăneşti (jud. Argeş), cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.
nidec

Nidec Global Appliance România preluat, în 2016, fabrica producătoare de motoare electrice deţinută de George Copos, introducând noi linii de producție.

Potrivit lui Valter Taranzano, CEO Nidec Global Appliance Division, investiţia în fabrica de la Ştefăneşti, unde lucrează deja 500 de persoane, se ridică la câteva zeci de milioane de euro. În următorii doi ani numărul angajaţilor va depăşi 1.000 de persoane, „chiar dacă personalul este din ce în ce mai dificil de găsit”.

La inaugurarea unităţii de producţie din Ştefăneşti a fost prezent şi fondatorul companiei, miliardarul Shigenobu Nagamori (73 de ani). Pe locul 6 în topul celor mai bogaţi oameni din Japonia, averea acestuia este estimată de 5,5 miliarde dolari (Forbes 2018).

Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri la nivel global de 14 miliarde de dolari. A fost înfiinţată în Kyoto, în 1973. In prezent, operează în peste 40 de ţări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii ce au un număr total de 110.000 de angajaţi.

Concernul japonez mai deţine în România firma Nidec ASI Ro din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer si Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate în anul 2016 la Oradea.

 

 

Adaugati comentariu