Uzina Dacia produce 3% din PIB

La finalul vizitei desfăşurate joi la Automobile Dacia, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că uzina produce 3% din PIB-ul României, ceea ce reprezintă, în opinia sa, "extrem de mult".
dacia

„Tocmai am condus noul Duster şi pot să vă spun că este o maşină care îmi place. Am făcut o vizită, astăzi, la uzinele Dacia-Renault şi pot să vă spun că sunt impresionat. Ştiţi că am fost, tot în vizită oficială, nu demult, cred că acum doi ani şi progresul este vizibil, clar şi impresionant. Probabil unii ştiu, dar îmi face plăcere să menţionez, Dacia, uzinele Dacia, produc 3% din PIB-ul României. Este extrem de mult, este o mare uzină cu o mare tradiţie românească şi astăzi am vizitat unitatea de motoare şi unitatea de asamblare”, a declarat şeful statului.

Acesta a remarcat totodată că în afara marilor constructori auto, pe piaţa românească activează şi peste 1.000 de firme care produc piese şi subansamble pentru industria auto, afirmând că întregul sector este un pilon foarte solid şi important al economiei.

„Am întâlnit foarte mulţi oameni care au vrut să îmi strângă mâna sau să facem o poză împreună sau pur şi simplu să îmi spună ceva. Am constatat că toţi sunt foarte mândri că lucrează aici, ceea ce, cu siguranţă, confirmă calitatea deosebită a acestei uzine. Este o realizare care, pur întâmplător, anul acesta, împlineşte vârsta de 50 de ani. A pornit de la Dacia, acum este Dacia-Renault, este parte a industriei auto româneşti, o industrie cu investiţii străine, dar şi cu foarte multe firme cu capital autohton, firme româneşti. Astăzi, la dezbaterea de la Piteşti, aţi putut să auziţi, am aflat că, în afară de marii producători, pe care toată lumea îi cunoaşte după nume, avem peste 1000 de firme româneşti care produc piese şi subansamble pentru industria auto. Întregul sector este un pilon foarte, foarte solid şi important al economiei româneşti”, a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

 

Adaugati comentariu