Nissan Motor a suspendat producţia în Rusia pe o perioadă de 6 luni

Nissan Motor Co Ltd a suspendat producţia în Rusia în primul semestru al anului fiscal care a început la 1 aprilie, a anunţat Makoto Uchida, directorul general al producătorului auto nipon.
nissan motor

Pe fondul conflictului ruso-ucrainean, șeful Nissan Motor consideră ”că situaţia ar putea deveni mult mai serioasă şi dificultăţile se vor prelungi”.

Constructorul auto japonez suspendase deja exporturile de vehicule către Rusia, după ce conflictul cu Ucraina a sporit riscurile logistice.

Partenerul de alianţă al Nissan – grupul auto francez Renault – a fost nevoit ca în luna mai să îşi vândă activele către statul rus, prima naţionalizare de amploare încheiată în Rusia după lansarea ofensivei din Ucraina.

Pe lângă vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Avtovaz, grupul auto francez Renault şi-a vândut şi propria uzină din apropiere de Moscova, unde sunt produse automobile Renault şi Nissan, către Primăria capitalei Rusiei. Între timp, celebrul logo al Renault a fost înlăturat de pe faţada uzinei.

La Adunarea Generală a Acţionarilor, Uchida a declarat că Nissan discută cu Renault privind viitorul alianţei în domeniul vehiculelor electrice (EV). În mai, Renault a anunţat că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH.

Prin aducerea unor parteneri pentru operaţiunile sale din domeniul motoarelor pe combustie, Renault speră să elibereze fonduri care să fie investite în vehiculele electrice, o tehnologie care a fost promovată iniţial de constructorii japonezi Nissan şi Mitsubishi, dar care acum este dominată de jucătorii care produc numai vehicule electrice, cum este producătorul auto american Tesla.

Este prea devreme pentru a spune dacă Nissan Motor va separa divizia sa de vehicule electrice, aşa cum intenţionează să facă partenerul de alianţă Renault, a afirmat recent directorul operaţional Ashwani Gupta.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Nokian Tyres: Anvelopele destinate vehiculelor electrice se adaptează industriei auto

Audi Ungaria majorează producţia de motoare pentru vehicule electrice

 

 

 

 

Adaugati comentariu