Nissan va produce, în Algeria, peste 60.000 de vehicule anual

Constructorul auto japonez, Nissan Motor Co, a semnat un acord cu un partener privat din Algeria pentru a construi o uzină de asamblare a autovehiculelor, investiţia ridicându-se la 160 de milioane de dolari.

Fabrica, situată în apropierea oraşului Oran, în vestul ţării, va începe producţia în prima jumătate a anului 2020 şi va avea o capacitate de 63.500 de vehicule pe an, a declarat Peyman Kargar, senior vicepreşedinte Nissan şi preşedintele operaţiunilor din Africa, Orientul Mijlociu şi India.

Partenerul Nissan, grupul Hasnaoui, va deţine un pachet majoritar de acţiuni în cadrul proiectului, care va genera 1.800 de locuri de muncă.

Algeria a interzis importurile de automobile, ca parte a unei încercări de reducere a cheltuielilor din cauza scăderii veniturilor din petrol şi gaze, principala sursă de finanţare a statului.

„Vrem să ajutăm la diversificarea economiei noastre”, a declarat preşedintele grupului Hasnaoui, Sofiane Hasnaoui.

Nissan mai operează în Africa încă trei unităţi de producţie, în Nigeria, Africa de Sud şi Egipt. După deschiderea fabricii din Algeria, capacitatea de producţie a constructorului japonez în Africa va ajunge la 200.000 de vehicule/an.

Grupul Hasnaoui a fost fondat în 1965 şi activează în industrie şi servicii. Este distribuitorul oficial Nissan de 25 de ani.

 

Adaugati comentariu