Nokian Tyres, premiată pentru sustenabilitate

Nokian Tyres a fost din nou premiată pentru sustenabilitate. Compania a primit distincţia Silver Class în anuarul RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019, care a fost publicat în luna februarie a acestui an.

Nokian Tyres este una dintre cele două companii finlandeze şi singura companie din secţiunea Auto Components care reuşeşte să obţină distincţia Silver Class. Anul trecut, Nokian Tyres a primit distincţia Bronze Class.

În secţiunea Auto Components au fost evaluate 39 de companii, ceea ce face ca recunoaşterea să fie şi mai valoroasă în rândul companiilor din industrie.

„Suntem bucuroşi să vedem că eforturile noastre în diferite domenii de sustenabilitate au dat roade. Suntem devotaţi obiectivelor noastre pe termen lung, iar aceste recunoaşteri ne încurajează să continuăm în aceeaşi manieră“, este de părere Teppo Huovila, vice-preşedinte, Calitate & Sustenabilitate, Nokian Tyres.

RobecoSAM este o companie cu experienţă în analiza sustenabilităţii, a cărei evaluare anuală se concretizează într-un raport deosebit de cuprinzător şi echitabil despre modul în care este implementată sustenabilitatea în companiile din întreaga lume.

Realizările Nokian Tyres în ceea ce priveşte sustenabilitatea sunt:

Rezistenţa la rulare cu 8% mai mică
Compania a reuşit să reducă rezistenţa la rulare a anvelopelor în medie cu 8% între 2013-2018. Reducerea medie de 8% a rezistenţei la rulare a anvelopelor Nokian vândute în anul 2018 reduce emisiile de CO2 în fiecare an cu echivalentul emisiilor anuale ale unui număr de 65.000 de autoturisme.

Eliminarea rsiscurilor pentru sănătate
Nokian Tyres au fost pionieri în eliminarea posibilelor pericole pentru sănătate ale materiilor prime. Compania a fost prima din industrie care a renunţat la utilizarea uleiurilor înalt aromatice. Utilizează materii prime regenerabile, cum ar fi uleiul de rapiţă în anvelopele de iarnă şi uleiul de pin în anvelopele de vară, căutând, totodată, în mod activ noi soluţii.

Energia solară
Nokian Tyres a instalat panouri solare în depozitul de anvelope din Vermont, SUA. Panourile solare generează energie regenerabilă şi curată pentru alimentarea instalaţiei de distribuţie.

Evaluarea anuală RobecoSAM pentru sustenabilitatea corporativă se concentrează pe factorii materiali din punct de vedere financiar, care afectează factorii cheie de valoare ai companiei. Capacitatea unei companii de a inova, de a atrage şi păstra talentele sau de a-şi îmbunătăţi eco-eficienţa operaţională sunt importante pentru investitori, deoarece influenţează poziţia competitivă a unei companii şi performanţa financiară pe termen lung.

Pentru anuarul Sustainability Yearbook 2019, RobecoSAM a evaluat peste 2.600 de companii cotate la bursă, pe baza informaţiilor din 2018.

Adaugati comentariu