Posibilă alianţă VW-Ford în producţia de utilitare

Constructorii auto Volkswagen şi Ford iau în calcul o posibilă colaborare într-o serie de proiecte, unul dintre acestea vizând dezvoltarea în comun a unei game de vehicule utilitare, pentru a deveni mai competitivi pe plan mondial din punct de vedere tehnologic, al eficienţei şi al emisiilor.

Potrivit celor două companii, o eventuală alianţă strategică nu implică şi un schimb de acţiuni sau participaţii încrucişate.

Ford este lider pe piaţa din SUA, iar pick-up său F-series a fost cel mai vândut vehicul de pe piaţa americană timp de mai multe decenii. La rândul său, Volkswagen, care deţine mărcile de camioane MAN şi Scania în Europa, a anunţat în urmă cu două luni un parteneriat strategic cu producătorul japonez de camioane Hino Motors, divizie a grupului Toyota, în ideea de a deveni mai competitiv în sectorul utilitarelor care trece printr-o transformare de amploare pe fondul normelor de mediu mai stricte şi a dezvoltării tehnologiilor de conducere autonomă.

De asemenea, Volkswagen are o alianţă cu Navistar International Corp şi în primăvară s-a declarat dispus să preia o participaţie majoritară la producătorul american de camioane. Împreună cu Hino şi Navistar, grupul german Volkswagen vrea să concureze mai bine cu rivalii Daimler şi Volvo, principalii doi actori de pe piaţa globală a camioanelor.

Adaugati comentariu