Producţia de autoturisme din România a crescut cu peste 10%, în primele două luni

În primele două luni ale anului, producția de autoturisme din România, a urcat la 87.328 de unități, în creştere cu 10,14% faţă de intervalul similar din 2022, potrivit datelor publicate, marţi, de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
Producția de autoturisme

În luna februarie 2023, producția de autoturisme a fost de 48.760 de unități, mai mult cu 9,8%, față de aceeaşi lună a anului trecut, când au fost asamblate 44.411 de unităţi.

Potrivit ACAROM, în perioada ianuarie – februarie, 57.676 de unităţi au fost produse de uzina Dacia de la Mioveni, iar 29.652 de unităţi, de uzina Ford Otosan din Craiova.

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România numără 160 de companii membre, care însumează împreună afaceri de 13 miliarde de euro, oferă peste 82.000 de locuri de muncă și generează 19% din exportul României. ACAROM a fost înființată în 1996 membrii săi derulând activități legate de concepția, fabricarea și comercializarea de automobile, materiale, componente, module, părți din automobil, sau furnizează servicii auto, precum și echipamente pentru fabricarea și întreținerea mașinilor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Continental a pregătit sute de locuri pentru studenți la stagiul plătit de vară

Rombat vrea să își extindă capacitatea de producție, inclusiv stocare pentru energia verde

 

 

 

Adaugati comentariu