Profit în creștere pentru producătorul de piese sinterizate Sinterom Cluj

Producătorul de piese sinterizate pentru industria auto Sinterom Cluj a înregistrat în primele şase luni din 2021 un profit net de aproximativ 0,5 milioane de lei, cu 30% mai mare decât rezultatul obținut în perioada similară de anul trecut, potrivit unui raport financiar transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Sinterom Cluj

Cifra de afaceri a companiei a urcat, în primul semestru, la 4,75 milioane de lei, în creştere cu 3% comparativ cu intervalul ianuarie-iunie 2020. În schimb, veniturile totale din exploatare s-au ridicat la 5,23 milioane de lei, în scădere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au fost de 4,53 milioane de lei, cu 27% mai mici decât cele din primele şase luni ale anului trecut, în condiţiile în care aproape toate categoriile de cheltuieli au înregistrat scăderi comparativ cu primul semestru din 2020. Cheltuielile cu personalul au fost de 1,7 milioane de lei, în scădere cu 0,6% faţă de cele din perioada ianuarie-iunie a anului trecut.

În acest context, Sinterom Cluj a raportat pentru primul semestru al anului trecut un profit din exploatare de 0,7 milioane de lei, cu 28% peste cel din primele şase luni ale lui 2020, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,1 milioane de lei.

La jumătatea acestui an, compania avea active totale de 57,7 milioane de lei, cu 2% peste cele de la jumătatea anului anterior, în timp ce datoriile totale se ridicau la 8,66 milioane de lei, în creştere cu 10%.

Sinterom Cluj face parte din Grupul SCR, care deţine 62,7% din companie, în timp ce SIF Oltenia are 31,8% din societate, a cărei capitalizare este de 13,17 milioane de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

În Germania a fost deschisă cea mai mare fabrică europeană de baterii pentru vehicule comerciale

Matthieu Turlure este noul director general al fabricii de anvelope din Timișoara

 

 

 

Adaugati comentariu