În Germania a fost deschisă cea mai mare fabrică europeană de baterii pentru vehicule comerciale

Producătorul german de baterii Akasol și-a deschis oficial noua unitate de producție în Darmstadt, intitulată„Gigafactory 1”. Puternic automatizată, fabrica are o capacitate de producție de până la un gigawatt-oră în prima etapă, care va fi extinsă la 2,5 GWh până la sfârșitul anului 2022, a anunțat compania.
akasol

„Deschiderea Gigafactory 1 este o etapă importantă în istoria companiei noastre. Aici, în Darmstadt, producem (…) module și sisteme de baterii litiu-ion de înaltă performanță, care reprezintă o cheie importantă în tranziția transporturilor și a energiei”, a declarat șeful companiei, Sven Schulz.

Akasol a investit peste 100 de milioane de euro în noua unitate de producție. În funcție de cerințe, capacitatea de producție poate fi extinsă până la 5 GWh. Aceasta înseamnă că fabrica este cel mai mare producător pentru sisteme de baterii litiu-ion destinate vehiculelor comerciale din Europa, iar când va fi complet extinsă va putea echipa peste 10.000 de vehicule comerciale pe an.

Fabrica Akasol din Darmstad acoperă o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați în sud-vestul orașului, care include și un centru de testare și validare a bateriilor

Compania produce sisteme de baterii pentru autobuze, trenuri, camioane, vehicule industriale și nave, intenționând să beneficieze de electrificarea pe scara tot mai largă a vehiculelor grele.

Furnizorul american de componente auto Borgwarner a preluat Akasol în luna iunie și deține aproape 93% din acțiuni.

 

CITEȘTE ȘI:

Creșterea vânzărilor de mașini electrice va majora prețurile metalelor, precum litiu, cobalt și cupru

Uzina Mercedes din Ungaria a fost din nou oprită din cauza defictului de componente auto

 

 

 

Adaugati comentariu