Uzina Mercedes din Ungaria a fost din nou oprită din cauza defictului de componente auto

Producţia uzinei Mercedes din Kecskeméta (Ungaria) fost din nou oprită, pentru o perioadă de trei săptămâni, din cauza deficitului de componente auto provocat de dificultăţile furnizorilor, a transmis agenția maghiară de presă MTI.
mercedes

Conform Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Srl, fabrica din Kecskemét se adaptează la situaţia actuală prin modificarea flexibilă a producţiei. Pauza de producţie care afectează săptămânile 30, 31 şi 32 (până la 15 august) va fi utilizată pentru activităţi de întreţinere şi pregătiri pentru producţia în serie a noului model.

Producătorul circuitelor semiconductoare, Intel, a semnalat încă din 22 aprilie că nu prevede când se va termina lipsa de componente electronice pe piaţa internaţională. Ca urmare, fabrica Mercedes din Kecskemét a oprit deja producţia în ianuarie şi în aprilie a acestui an. Ulterior, din cauza lipsei de cipuri la nivel global, la mijlocul lunii iunie, Daimler a introdus din nou programul de lucru redus în uzinele Mercedes-Benz de la Rastatt şi Bremen.

Fabrica din Kecskemét are peste 4 400 de angajaţi. Din cauza epidemiei de coronavirus, munca a fost întreruptă la fabrică în perioada 20 martie – 28 aprilie 2020. Alte pauze de producţie au avut loc în august, cu ocazia weekendului lung al sărbătorii naţionale, precum şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

În pofida pandemiei şi a nefuncţionării timp de câteva săptămâni, la Kecskemét au fost produse peste 160.000 de automobile în 2020, vânzările atingând 3,4 miliarde de euro. Cu un an mai devreme, în 2019, au fost produse 190.000 de maşini, valoarea totală a vânzărilor ajungând la 3,6 miliarde de euro.

În al doilea trimestru din 2021, Daimler a realizat o cifră de afaceri de 43,49 de miliarde de euro, cu 44% mai mare faţă de cifra de afaceri de 30,18 miliarde de euro realizată anul trecut. Numărul vehiculelor vândute a crescut cu 36%, la 736.385.

 

CITEȘTE ȘI:

BMW a oprit temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, pe fondul crizei semiconductorilor

Deficitul global de semiconductori pentru industria auto s-ar putea prelungi şi în 2022

 

Adaugati comentariu