BMW a oprit temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, pe fondul crizei semiconductorilor

Deficitul global de semiconductori a forţat producătorul auto BMW să oprească temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, în sudul Germaniei, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de DPA.
Regensburg

Planul BMW prevede oprirea producţiei timp de o săptămână, începând din 26 iulie. Din 2 august va intra în vigoare o săptămână de vacanţă, astfel încât producţia va fi reluată din 9 august.

La uzina din Regensburg sunt produse 6 modelele, printre care si versiunile plug-in hybrid BMW X1 și BMW X2. În fabrică lucrează aproximativ 9.000 de persoane, producția din 2020 însumând 199.991 de vehicule.

Şi producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, va anula câteva schimburi la uzinele sale, înaintea concediului anual de două săptămâni la nivelul companiei, deoarece deficitul de componente blochează producţia, au anunţat săptămâna trecută sindicatele.

Concediul anual este programat în primele două săptămâni din august, dar unele schimburi vor fi anulate încă din 28 iulie, au informat sindicatele în publicaţia lor, Skodovacky Odborar.

Şi în iunie compania a anulat unele schimburi.

Volkswagen este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Anul trecut, BMW Group a vândut un număr de 2,324 milioane de automobile BMW, Mini şi Rolls-Royce la nivel mondial, cu 8,4% mai puţine decât în 2019.

 

CITEȘTE ȘI:

Deficitul global de semiconductori pentru industria auto s-ar putea prelungi şi în 2022

Camionul IVECO Eurocargo cu numărul 600.000 a ieșit pe poarta fabricii din Brescia

 

Adaugati comentariu