Proteste Dacia pe tema autostrăzii Pitești – Sibiu

Noi proteste Dacia au avut loc, astăzi, la Mioveni. Mii de sindicaliști, angajați ai Dacia-Renault, au ieșit în stradă pentru a cere socoteală autorităților pe tema autostrăzii Pitești-Sibiu, anunță TVR.

O autostradă amânată în repetate rânduri, tronson vital pentru fabrica Dacia, înghețat, însă, la stadiul de proiect. Autostrada ar urma să scurteze timpul necesar transportării mașinilor produse la Mioveni dedicate exportului, ceea ce ar reduce costurile Dacia cu aproximativ 30 de euro per mașină.

Iniţial, proiectul noii autostrăzi Pitești-Sibiu a fost încadrat în categoria neprioritar, ca apoi să fie nominalizat drept unul de interes strategic pentru economia națională. Importanța sa a rămas, însă, doar pe hârtie. În cel mai fericit caz, primele sectoare parțiale de drum vor fi deschise circulației în a doua parte a lui 2018, întreaga autostradă urmând să fie finalizată abia în 2020.

Pănă atunci, miile de angajați Dacia se tem să nu rămână fără loc de muncă şi cer din nou Guvernului să se ocupe de acest tronson esențial pentru investitorii francezi și, mai ales, pentru „sănătatea” uzinei de la Pitești.

Adaugati comentariu