Qualcomm îşi va extinde activitatea, furnizând cipuri și pentru industria auto

Compania americană Qualcomm anunţă planuri de extindere dincolo de piaţa de smartphone-uri, planuri care includ, printre altele, şi cipuri pentru industria auto.
Qualcomm

Cel mai mare producător de chipset-uri pentru smartphone-uri va dezvolta cipuri pentru BMW, care le va folosi pe seria „Neue Klasse”, ce urmează să intre pe piaţă în 2025.

Maşinile BMW vor folosi cipurile Qualcomm atât pentru a comunica cu centrele de date, cât şi pentru a „vedea” în toate direcţiile, cu ajutorul unui sistem de computer vision.

Pe de altă parte, compania americană va lua mai în serios piaţa procesoarelor de desktop, unde a avut încercări timide până acum.

Qualcomm spune că lucrează la o nouă generaţie de SoC-uri pentru PC-urile cu Windows, care să le ducă acestora un nivel de performanţă şi eficienţă energetică asemănător cu ceea ce Apple a reuşit cu procesoarele M1 pentru Mac-uri.

Cu această promisiune, Qualcomm, pe de o parte, recunoaşte superioritatea noilor procesoare Apple faţă de cele folosite de sistemele cu Windows, şi, pe de altă parte, sugerează că Intel, care domină piaţa procesoarelor de PC, nu este la acelaşi nivel.

Qualcomm spune că va avea o nouă generaţie de procesoare ARM pentru PC-uri în 2023.

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM: 333.179 de autoturisme au fost produse în primele 10 luni

Volvo Cars vrea să construiască, în câțiva ani, cea de-a treia fabrică din Europa

 

Adaugati comentariu