REGE Braşov, preluată de americanii de la JD Norman Industries

JD Norman Industries, producător american de componente şi sisteme metalice destinate în special industriei auto, a finalizat achiziţia companiei REGE Motorenteile, cu operaţiuni şi pe piaţa din România, la Braşov.
jd norman

Cu sediul central în Eisenach (Germania), REGE Motorenteile produce diverse componente metalice de precizie, precum şi componente şasiu şi componente structurale. Clienţii companiei includ producători de echipamente originale (OEM) şi furnizori auto din Europa şi America de Nord. Producţia este realizată în două fabrici din Germania şi una în România.

Fabrica de componente auto de la Braşov a fost înfiinţată în anul 2006, iar în prezent numără peste 200 de angajaţi.

REGE s-a confruntat în trecut cu probleme de lichiditate, astfel că în ianuarie 2017 a intrat într-o procedură provizorie de insolvenţă. Pentru preluarea companiei au fost interesaţi patru investitori, JD Norman reuşind să se impună în faţa celorlalţi.

„Achiziţionarea companiei REGE va crea un furnizor mondial pentru industria auto, cu aproximativ 2.000 de angajaţi în 14 locaţii din şase ţări”, a anunţat Justin D. Norman, preşedinte şi CEO, JD Norman Industries.

Pe piaţa românească, tranzacţia privind preluarea REGE Automotive Brasov a fost asistată de avocaţii de la Bodoc şi Asociaţii.

„Documentele achiziţiei au fost extrem de complexe datorită structurii tranzacţiei, care a combinat un transfer de active cu un transfer de acţiuni şi a implicat aplicabilitatea elementelor de insolvenţă. Tranzacţia a presupus şi accesarea finanţării acordate de Wanxiang America Corporation, iar Bondoc şi Asociaţii au asistat, de asemenea, în ceea ce priveşte aspectele legii româneşti aplicabile acesteia”, au explicat avocaţii.

Adaugati comentariu