Jaguar transformă XJ într-un model electric, rival pentru Tesla Model S!

Jaguar

Jaguar XJ împlinește în acest an jumătate de secol de existență, iar marca britanică a decis să transforme aniversarea într-un eveniment memorabil. Astfel, potrivit presei britanice, XJ va deveni din a doua jumătate a acestui an model electric, urmând să intre în competiție cu Tesla Model S. Sursa amintită precizează și faptul că vânzările ar urma să demareze  în 2019.

Jurnaliștii de la Autocar susțin că nu doar trenul de rulare și propulsia se vor schimba, ci și versiunea de caroserie, sedan-ul clasic urmând să fie înlocuit cu unul care să preia elemente de hatch și coupe, în genul lui Porsche Panamera și al amintitului Tesla Model S. O mișcare pe care, scriu britanicii, angajații mărcii, care au văzut prototipul, au considerat-o de apreciat.

Acesta este, de altfel, modul în care Jaguar intenționează să păstreze interesul pentru un nume care, să nu uităm, la generația X-350, din 2003, a fost primul model al mărcii realizat din aluminiu, iar la X351, din 2009, reprezenta o revoluție în design raportat la liniile pe care le avea încă de la lansarea sa în 1968. Acum conducerea mărcii consideră că transformarea sa în vehicul electric îi va permite să rămână un nume relevant pe piață ținând cont că toți jucătorii majori din segmentul Premium vor veni în anii următori cu variante în acest domeniu.

mag_rear_final_0În plus, pentru clienții care caută o soluție mai spațioasă decât un sedan, va exista o variantă care este dezvoltată în paralel de Jaguar Land Rover și care este denumită intern Road Rover (cum o imaginează cei de la Autocar vedeți în imaginea alăturată). Nu este un nume nou, acesta a mai fost folosit la începutul anilor 50 ca punte de legătură între modelele Rover și originalul Land Rover. Probabil că tocmai pentru a folosi acest atu al tradiției, și noul model, un melanj între sedan și SUV, gândit ca un rival pentru Mercedes-Benz S-Class și BMW Seria 7, ar urma să fie inclus, așa ci, s-a întâmplat și în cazul proiectului Velar, în portofoliul Land Rover.

Revenind la XJ, firesc, acesta va prelua de la I-Pace, model care se va lansa în această primăvară, platforma modulară și sistemul de propulsie. De altfel, acesta este și motivul pentru care există un termen atât de apropiat în ceea ce privește lansarea.

 

 

.

Adaugati comentariu