Bob Lutz: „Tesla va fi în faliment până în 2019”

A preconizat că în 20 de ani nu vor mai exista mașini, acum dă cu zarul și pentru Tesla. Cel care a lucrat pentru BMW și General Motors, Bob Lutz, susține că în 2019, Tesla va fi o companie falimentară.

“Oameni buni, în ritmul ăsta, Tesla nu va prinde 2019,” a declarat omul de afaceri într-un interviu pentru CNBC. Lutz are și argumente: lansarea de modele pe bandă rulantă, întârzierile și nerespectarea normei cu producția Model 3 și cifrele mici de vânzări trecute în contul Model S și Model X.

619 milioane de dolari a pierdut Tesla în cel de-al treilea sfert și a reușit să construiască doar 260 de unități Model 3 dintre cele 1.500 promise.

“Este o companie care merge în pierdere”, susține Lutz, convins că Tesla, pentru a se apropia de cifrele de vânzări la care visează Elon Musk, își vinde mașinile sub prețul pieței.

Camoin-electric-Tesla-3-1024x576

Comentariile lui Bob Lutz au făcut vâlvă la o zi după ce producătorul american a lansat primul camion electric din istoria companiei și cea de-a doua generație Roadster, cea mai rapidă mașină de serie construită vreodată. Lutz este convins că evenimentul de lansare a celor două vehicule a fost programat pentru a mușamaliza evenimentele negative din ultima perioadă și de a aduna capital de imagine.

“Tesla suferă o hemoragie financiară”, este metafora lui Bob Lutz, care crede că Elon Musk este practic un zeu pentru cei care până mai ieri, îl ridicau pe Steve Jobs de la Apple la acest rang.

Lutz este un greu al industriei auto, care a fost, de-a lungul timpului, în echipele BMW, Chrysler, Ford și General Motors. Săptămâna trecută, Lutz a șocat când și-a manifestat convingerea că în 20 de ani, nu vor mai exista mașini.

 

Adaugati comentariu