Producția Volvo XC40 a demarat în Belgia

Volvo XC40

Primele modele Volvo XC40 au ieșit deja de pe liniile de asamblare ale uzinei din Gent. Mașina care își va face debutul public la Salonul Auto de la Los Angeles este primul crossover din gama Volvo, venit pe lume pentru a le ține companie fraților mai mari XC60 și XC90.

Dezvăluit la sfârșitul lunii septembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Milano, XC40 a făcut furori printre fanii brandului suedez. Au fost plasate deja 13.000 de comenzi, iar primele dintre ele vor fi onorate în cel mai scurt timp, pentru că la Gent, în Belgia, primele modele așteaptă deja să fie livrate către proprietari, la începutul anului viitor.

Iată ce motorizări trece Volvo în contul lui XC40!

Crossover-ul de la Volvo este primul vehicul care are la bază noua platformă modulară CMA (Compact Modular Architecture), pe care constructorul scandinav a realizat-o special pentru gama C.

La Gent, acolo unde Volvo produce mașini încă din 1965, sunt construite modelele V40, S60, V60 și, până de curând, prima generație XC60. Celelalte modele ale companiei sunt produse la Goteborg, în Suedia și la cele două uzine din China. Volvo va mai inaugural o uzină anul viitor în Carolina de Sud, Statele Unite.

Adaugati comentariu