CotY: Lista finaliștilor Mașina Anului 2018 în Europa

Juriul prestigiosului concurs CotY – Mașina Anului 2018 în Europa a anunțat automobilele candidate la titlul de anul viitor. Pe lista celor șapte mașini intrate în lupta pentru titlul suprem se regăsesc şi un model de lux, respectiv două SUV-uri premium.

Pentru a putea fi eligibilă în cursa pentru Maşina Anului 2018 în Europa, o mașină trebuie să fie lansată în cel puțin 5 țări, până la sfârșitul anului, și să aibă un volum de vânzări estimat de cel puțin 5.000 de unități. Inițial, organizatorii ediției din acest an au selectat 37 de modele, toate lansate în ultimele 12 luni pe piețele din Europa. Lista scurtă a modelelor nominalizate la titlul Car of the Year in Europe 2018 include, în ordine alfabetică:

Alfa Romeo Stelvio
Audi A8
BMW Seria 5
Citroen C3 Aircross
Kia Stinger
Seat Ibiza
Volvo XC40

Câștigătorul va fi anunțat în prima zi de presă a Salonului de la Geneva, pe 6 martie 2018. Cu o lună înaintea festivității de premiere, modelele nominalizate vor fi supuse unei sesiuni speciale de teste. Printre cele 37 de maşini din lista preliminară se numărau şi câteva modele cu şanse puternice la titlu precum VW Polo, VW T-Roc, Skoda Karoq, Seat Arona, Mazda CX-5, Hyundai Kona sau BMW X3.

Anul trecut, titlul a fost câștigat de Peugeot 3008, care a primit 319 puncte și a surclasat Alfa Romeo Giulia (296 puncte) şi Mercedes-Benz E-Class (197 puncte).

Din juriul prestigiosului concurs „Mașina Anului în Europa” fac parte 60 de membri din presa de specialitate, originari din 23 țări europene.

Adaugati comentariu