Dacă rămâne în gama Alfa, MiTo se va transforma în SUV

Alfa-Romeo Sergio Marchionne

Alfa îi schimbă viitorul lui MiTo. Cel pițin așa a lăsat să se înțeleagă, la Geneva, Sergio Marchionne, CEO al FIAT Chrysler.

Potrivit oficialului companiei, segmentul din care face actualmente acest model este unul al cărei evoluții este greu de previzionat. ”Dacă vom păstra acest model în viitror, nu o să mai fie în aceeași configrație, de harchback”, a declarat Marchionne. Jurnaliștiiau aflat și momentul în care lucrurile se vor clarifica. Data este 1 iunie, atunci când marca italiană urmează să-și prezinte strategia de viitor.

Ținând cont de faptul că segmentul SUV este în plină ascensiune, nu este exclus ca numele MiTo să fie preluat de un crossover de dimensiuni mici. Și nu este singurul model care ar urma să aibă parte de o modificare de acest gen, un alt nume pe lista oficialilor companiei fiind Giulietta. Potrivit AutoExpress, șeful companiei, Reid Bigland, a spus încă de anul trecut că ambele ar urma fie să dispară, fie să apară sub o altă înfățișare.

Fără îndoială, și siccesul pe care l-au înregistrat Giulia și Stelvio stă la originea acestei decizii. ”Giulietta și MiTo nu duc lipsă de clienți, însă, în actualul format, nu au rezultate pe măsura altor produse ale noastre. În plus, ele au priză doar în Europa, nu și în SUA sau China, piețe extrem de importante pentru noi”, a spus Bigland.

 

Adaugati comentariu