Renault va produce Logan, Sandero și Sandero Stepway în Argentina

Renault va demara, sub sigla proprie, producția de modele Dacia în Argentina, a anunțat . Actualele Logan, Sandero și Sandero Stepway vor ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei de la Santa Isabel, începând cu mijlocul lui 2016. Planurile au fost confirmate de Thierry Koskas, șeful Renault Argentina.

Fabrica argentiniană este situată în regiunea Cordoba și funcționează din 1955, urmând să fie modernizată. Grupul francez a anunțat deja investiții estimate la 100 milioane de euro. În 2010, Renault a cheltuit alte 135 milioane de dolari pentru retehnologizarea liniilor de producție dedicate modelelor Kangoo, Clio, Symbol și Fluence.

Procesul de integrare a modelelor Dacia în fluxul de producție al uzinei de la Santa Isabel va presupune modificări ample, derulate pe parcursul a douăzeci de luni. Acestea vizează actualizarea secțiilor de caroserie, vopsitorie, precum și formarea angajatilor, respectiv relația cu furnizorii de componente.

Producția este așteptată să debuteze în iunie sau iulie 2016, astfel încât primele modele Renault Logan, Sandero și Sandero Stepway Made in Brazilia să ajungă la clienți în ultimul trimestru al anului viitor.

Brazilia este o piață importantă pentru Renault, care ocupă locul trei pe podiumul vânzărilor din 2014. Aceasta a absorbit 85% de mașini cu sigla romboidală anul trecut, brandul francez lăudăndu-se cu o cotă de piață locală de 13%. Per ansamblu, 660.000 mașini noi sunt comercializate an de an, la o populație de 40 de milloane de locuitori.

Adaugati comentariu