Scandalul emisiilor: PSA cere înapoi jumătate din prețul Opel

Grupul auto francez PSA Peugeot Citroen a preluat în această vară marca germană Opel. Acum, PSA vrea înapoi de la General Motors (GM) jumătate din prețul de achiziție.

Potrivit agenției de știri Reuters, citată de Spiegel Online, mai multe surse din cadrul PSA au dezvăluit că grupul francez dorește să recupereze între 600 și 800 de milioane de euro. PSA a plătit aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru Opel/Vauxhall.

CITEȘTE TOTUL DESPRE PRELUAREA OPEL AICI

Motivul pentru cererea fără precedent sunt „emisiile de CO2 ridicate ale modelelor curente Opel, care ar putea, în fața unor obiective mai stricte privind emisiile din Europa, conduce la amenzi mari“, scrie publicația germană. Compania PSA se simte înșelată și intenționează să pornească o acțiune în justiție. Ambele părți nu au comentat oficial informațiile.

Acum patru săptămâni, Carlos Tavares, CEO PSA, a lăudat produsele și tehnologia Opel, într-un interviu acordat cotidianului „Die Welt“, dezvăluind o primă impresie bună despre modelele firmei germane.

Fostul șef Opel Karl-Thomas Neumann l-a atacat pe Tavares pe Twitter: „Mai întâi ar trebui să dovedească că poate face o treabă mai bună și să atingă succesul”.

Adaugati comentariu