Schaeffler Day pentru studenți, un eveniment cu un dialog autentic despre provocările carierei de inginer

Schaeffler Day

Peste 90 de studenți ai facultăților tehnice de la Universitatea Transilvania au participat la Schaeffler Day, un prilej perfect pentru a cunoaște compania Schaeffler România chiar în locația de producție din Brașov. Focusul celei de-a 9-a ediții a fost pus pe provocările pe care un inginer le întâmpina în cariera sa, informații pe care studenții le-au putut afla în cadrul prelegerii susținute de către experți ai companiei.

Schaeffler Day a continuat cu patru workshop-uri speciale, în cadrul cărora studenții Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia să afle direct de la specialiștii în domeniu despre:

Factori de succes în Managementul proiectelor de dezvoltare produs @Schaeffler

În cadrul acestui workshop a fost abordată atât partea teoretică, prin prezentarea procesului de dezvoltare al produsului, clasificarea proiectelor, departamente implicate în procesul de dezvoltare produs și activități specifice de Project Management, cât și partea practică prin scenariu de simulare al unui proiect de dezvoltare împreună cu echipa, cu accent pe rolul project managerului și al factorilor de succes.

Uzura componentelor și cauze rădăcină

Workshop-ul i-a introdus pe studenți în mecanismele teoretice de deteriorare a unor piese automotive (din motor și din cutia de viteză) și le-au fost prezentate principalele tipuri de defecte care împiedică aceste produse să-și îndeplinească performanțele proiectate.

Evoluția electromobilității, diferite soluții constructive

Studenții au aflat în cadrul acestui workshop informații privind istoria autovehiculelor electrice, niveluri de electrificare implementate actual de constructorii de autovehicule, tipuri de autovehicule hibride și componența unei punți electrice. Informațiile dobândite au putut fi aplicate apoi într-o aplicație practică de hibridizare a unui vehicul echipat cu propulsie termică.

Noi perspective ale dezvoltării de produs

Studenții au putut să descopere procesul dezvoltării de produs, actorii implicați și o parte din proces prin selecția și calcul rulmenți pentru o aplicație definită.

Evenimentul Schaeffler Day a cuprins și vizite în zone cheie de producție, acolo unde studenții au avut ocazia să vadă pusă în practică teoria din cadrul workshop-urilor. Monopostul BS23 și echipa BlueStreamline au fost prezenți în premieră în cadrul locației de producție de la Brașov. Monopostul realizat și cu produse Schaeffler, made în RO, a reprezentat o atracție de interes atât pentru studenți, cât și pentru angajații Schaeffler.

Schaeffler susține echipa de studenți BlueStreamline a Universității Transilvania din Brașov, participantă în cadrul competițiilor Formula Student, o competiție internațională de design în care echipe de studenți din întreaga lume concurează între ele cu mașini de curse pe care le-au proiectat și fabricat de la zero.

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Adaugati comentariu