Schaeffler lansează programul RACE

Schaeffler AG a anunţat programul RACE, care este menit să crească în mod durabil eficienţa diviziei Automotive OEM şi să-şi optimizeze portofoliul.
schaeffler

Abrevierea RACE înseamnă „Regroup Automotive for higher Margin and Capital Efficiency” („Regrupare în Automotive pentru o Marjă mai mare şi Eficienţă de Capital”).

În cadrul consiliului de administraţie al companiei Schaeffler AG, responsabilitatea pentru program revine lui Matthias Zink, CEO al diviziei de Automotive OEM. Ca şi abordarea din programul diviziei industriale CORE, RACE este alcătuită din trei etape. Etapa iniţială a programului, care a început la 1 ianuarie 2019, acoperă următoarele 18-24 de luni.

Programul a fost impus de un număr de factori externi şi interni care au slăbit semnificativ marja EBIT a diviziei înaintea articolelor speciale pentru anul 2018.

Pentru a adresa această temă, obiectivul major al RACE este de a îmbunătăţi în mod durabil marja în următorii trei până la patru ani şi de a genera în viitor o marjă de profit în zona superioară a valorilor formate dintr-o cifră.

Divizia planifică să realizeze această îmbunătăţire a marjei printr-o serie de măsuri axate pe şase pârghii de câştig: (1) optimizarea amprentei în Europa, (2) optimizarea portofoliului de afaceri, (3) reducerea consecventă a costurilor de overhead, creşterea (4) eficienţei în cercetare-dezvoltare şi (5) a eficienţei capitalului şi (6) îmbunătăţirea sustenabilă a intrării de comenzi. Măsurile afectează toate cele patru divizii de afaceri (Sisteme de motoare, Sisteme de transmisie, E-Mobilitate şi Sisteme şasiu), precum şi funcţiile interne şi externe ale diviziei şi vor afecta în primul rând Europa.

„Măsurile şi deciziile noastre RACE se referă la presiunea asupra marjelor în anumite domenii de produse, precum şi la scăderea marjelor brute”, a spus Matthias Zink. „În acelaşi timp, dorim să reducem şi mai mult gradul în care ne bazăm pe motorul cu combustie internă – fiind un partener tehnologic inovator pentru clienţii noştri – folosind oportunităţile oferite de domeniile de hibridizare şi electrificare mult mai extinse. Disciplina noastră privind costul şi capitalul în acest proces va fi mult mai riguroasă. În plus, vom reduce numărul de produse care generează marje reduse şi vom extinde proporţia produselor cu marjă mai mare. Produsele care sunt eliminate treptat sau care nu generează venituri suficiente vor fi revizuite îndeaproape. De asemenea, ne vom aloca cheltuielile de cercetare şi dezvoltare şi capitalul nostru într-o manieră care să asigure că produsele cu mare rentabilitate şi soluţiile de sistem, precum şi zonele strategice orientate spre viitor, cum ar fi mobilitatea şi conducerea autonomă, vor beneficia cel mai mult”.

Ca parte a primei etape a programului RACE, divizia intenţionează să îşi consolideze în continuare reţeaua europeană de locaţii de producţie. Acest lucru va afecta probabil cinci locaţii europene în care divizia Automotive OEM deţine locaţii de producţie. Toate măsurile planificate vor fi discutate în prealabil cu reprezentanţii angajaţilor, după cum s-a convenit în Acordul de Viitor de anul trecut.

Ambele părţi se străduiesc să găsească soluţii responsabile din punct de vedere social, fără concedieri sau închideri. În lumina acestui fapt, consolidarea va implica în primul rând eliminarea sau combinarea activităţilor. În prezent, se anticipează că aceste modificări vor avea ca rezultat o reducere cu aproximativ 900 de posturi, incluzând aproximativ 700 de posturi în Germania. Aceste numere includ eliminarea activităţilor non-core în diviziile de motoare şi sisteme de transport. Raportul R&D (cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare ca procent din vânzări) al diviziei OEM pentru automobile va fi limitat la 8 până la 8,5% în 2019 şi 2020, luând în considerare IFRS 15. În plus, în aceeaşi perioadă, nu se estimează că investiţiile vor depăşi 900 milioane euro p.a. În cele din urmă, divizia va creşte numărul de comenzi preluate în E-Mobility şi Sistemele de Şasiu la 1,5 – 2 miliarde de euro p.a. în următorii trei ani.

„După ce am finalizat cu succes primele două etape ale programului de eficienţă CORE din divizia industrială, cu doi ani mai devreme decât ne-am aşteptat iniţial, lansăm o a treia etapă – numită Fit – şi ne îndreptăm acum atenţia asupra creşterii eficienţei diviziei Automotive OEM. Sunt încrezător că vom putea transfera experienţa noastră cu CORE la proiectarea conceptuală şi implementarea RACE. Programul RACE reprezintă un alt element important în transformarea Grupului Schaeffler. Accentul se pune pe creşterea eficienţei şi optimizarea portofoliului. Suntem pe deplin hotărâţi să executăm în mod consecvent programul care ne permite să accesăm noi oportunităţi de creştere. În acest proces, ne vom baza în principal pe experienţa noastră tehnologică şi pe puterea noastră inovatoare”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG.

Adaugati comentariu