Porsche va creşte producţia primului său model electric, Taycan

Porsche intenţionează să crească producţia modelulului Taycan, după ce peste 20.000 de persoane s-au înregistrat pentru a cumpăra primul vehicul electric al constructorului german de automobile de lux, relatează Bloomberg.

Comezile înregistrate până acum acoperă practic întregul volum anual de producţie alocat iniţial pentru Taycan.

Modelul Taycan va fi prezentat în luna septembrie la un interval de preţ cuprins între 74.800 de euro pentru modelul SUV Cayenne şi 97.800 euro pentru coupe-ul Panamera. Taycan va concura cu Model S al celor de la Tesla şi face parte dintr-un val de noi modele prin care Jaguar, Mercedes-Benz şi Audi vor să conteste poziţia de lider pe care o deţine Tesla pe segmentul automobilelor electrice.

Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice. Volkswagen AG a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru automobile electrice şi conectate şi intenţionează să ofere 50 de modele electrice în anul 2025.

Anul trecut, directorul de producţie de la Porsche, Albrecht Reimold, declara jurnaliştilor că ţinta de producţie pentru Taycan, de 20.000 de vehicule pe an, este bazată pe un regim de două schimburi la principala uzină Porsche de la Stuttgart, Germania, însă dacă va fi nevoie ritmul de producţie poate fi extins.

Constructorul auto susţine că va instala o serie de staţii de încărcare rapidă la reprezentanţele sale din SUA ş Europa, care în doar patru minute vor putea încărca bateriile modelului Taycan suficient pentru o călătorie de 100 de kilometri. Distanţa maximă pe care o va putea parcurge la o singură încărcare este de 500 de kilometri.

Cei care sunt interesaţi să cumpere modelul electric al Porsche trebuie să plătească un avans de 2.500 de euro în Europa pentru a se înregistra.

Adaugati comentariu