SEAT confirmă: Cupra va fi companie independentă

Logo Cupra nou

SEAT a confirmat, în premieră, transformarea diviziei de performanță Cupra într-un brand independent. Cupra își va dezvolta gama de vehicule sportive, acestea primind doar numele companiei, renunțând la titulatura SEAT. A fost făcut public primul video care anunță schimbarea.

Imaginile anunță înființarea noului brand ca entitate independentă. Noua companie va fi prezentată pe 22 februarie. Logo-ul folosește o culoare asemănătoare nuanței cuprului, văzută în premieră la seria limitată Leon Cupra R.

Următorul model care va purta emblema Cupra va fi SUV-ul Ateca. Mașina are șanse mari să fie prezentată la Salonul Auto de la Geneva. Membru în Consiliul de Administrație de la SEAT, Dr. Matthias Rabe, a anunțat că am putea vedea în showroom-uri și modele ale companiei cu propulsie hibridă.

“Cupra și electrificarea nu sunt termeni contradictorii. Îmi pot imagina o mașină Cupra cu sistem hibrid”, a declarant Dr. Rabe.

SEAT nu este prima companie care se despare de brand-ul propriu de performanță. În 2007, Abarth a fost lansat ca entitate independentă, după divorțul de Fiat. La acea vreme, șef la Fiat era Luca De Meo, actualul șef SEAT.

Adaugati comentariu