Sindicatele Skoda se opun mutării producţiei modelului Superb în Germania

Sindicatele de la Skoda Auto, companie deţinută de Volkswagen, au respins orice idee care ar susţine mutarea unei părţi a producţiei modelului premiu Superb la fabricile Volkswagen din Germania.
superb

Discuțiile despre trecerea unei părţi a producției la fabrica din Emden au început din nou în cadrul conducerii companiei-mamă, au declarat sindicaliştii. „Comitetul (sindicatele) a respins categoric posibilitatea de a muta producția automobilelor Superb într-o altă locație din afara Republicii Cehe”, au subliniat aceştia.

Liderul sindicatului de la Skoda, Jaroslav Povsik, a declarat că Superb este un model emblematic și „parte a ADN-ului nostru”.

„Trebuie să găsim o soluție pentru a lupta pentru Superb, care este important pentru noi toți”, a spus Povsik. „Creează profit pe care îl vom pierde”.

Un purtător de cuvânt al companiei Skoda a declarat că producătorul auto ia în calcul modalități de extindere a producției.

„În prezent, vedem mai multe opțiuni, cum ar fi expansiunea deja anunțată a modelului KAROQ, asamblat la Osnabrueck (în nord-vestul Germaniei). Pe lângă aceasta, nu există alte modificări planificate pentru marca Skoda în acest moment”, a afirmat Tomas Koter, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Leslie Bothge, a declarat că societatea nu va comenta „speculațiile”.

Grupul german caută modalități de stimulare a producției constructorului ceh pentru a ține pasul cu cererea puternică.

 

 

Adaugati comentariu