Sistemele de navigație dedicate – o soluție pentru o experiență de condus mult mai plăcută

navigație
Din ce in ce mai multe mașini noi vin echipate din fabrică cu un sistem de navigație dedicată sau cu un sistem multimedia ce permite proiectarea ecranului telefonului pe ecranul mașinii.

În aceste condiții se pune întrebarea dacă ne mai sunt de folos sistemele dedicate de navigație gps sau telefonul le poate înlocui cu succes?

Dacă este sa ne referim strict la modelele de autoturisme noi, în prezent, foarte multe dintre acestea vin dotate cu sisteme multimedia ce permit conectarea telefonului prin Apple CarPlay sau Android Auto.

Prin intermediul acestor programe sunt preluate funcțiile și aplicațiile preferate de pe dispozitivul Apple sau Android și sunt proiectate pe ecranul sistemului multimedia. Informațiile sunt afișate pe interfața cu care suntem familiarizați de pe dispozitivul mobil iar afișarea este mult mai ușor lizibilă datorită ecranului generos al mașinii.

Practic sistemul multimedia al mașinii se integrează perfect cu telefonul mobil și astfel beneficiezi de avantajele ambelor dispozitive atunci când ești la volan.

Daca în cazul autoturismelor noi nu există o problemă în a conecta cele două tipuri de dispozitive, ce facem în cazul modelelor mai vechi de autovehicule?

Soluția este folosirea unui sistem de navigație auto dedicată aftermarket.

Pe piată există numeroase magazine specializate în sisteme de navigație dedicate pentru modelele de mașini care nu au fost prevăzute din fabrică cu un astfel de dispozitiv.

Spre exemplu dacă ai nevoie de un sistem de navigatie dedicata volkswagen pentru modelul Golf 5 vei găsi să cumperi unul care se potrivește perfect în bordul mașinii fără a fi necesare modificări structurale ale acestuia.

O astfel de navigație satelit dedicată se va conecta foarte ușor la telefon și iîți va face mult mai accesibile majoritatea funcțiilor de pe acesta, fără a îți mai fi distrasa atenția atunci cand conduci.

Un astfel de sistem de navigație este mult mai ușor de folosit față de un telefon atunci când conduci. Este conceput pentru a fi utilizat în mașină, avand ecran mare și preluând comenzile de pe volan ale mașinii iar informațiile vocale de navigare se aud mai clar fiind redate prin difuzoarele mașinii. Avantajul major este că rulează pe sistemul de operare Android și permite instalarea aplicațiilor pe care le folosești pe telefon fie că vorbim de Waze, Google Maps sau aplicații pentru muzica sau radio online.

Cu un sistem de navigație dedicat nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la poziționarea telefonului, și a deschiderii de pe ecranul telefonului a aplicațiilor de navigație gps în timp ce conduci.

În concluzie, dispozitivele de navigație permit șoferului conectarea cu telefonul mobil și utilizarea aplicațiilor mobile preferate pe un ecran de dimensiuni generoase fără ca atenția să îi mai fie distrasă de la condus.

Un magazin în care se găsesc sisteme dedicate de navigație pentru majoritatea modelelor auto este https://www.navi-gps.ro/.

Adaugati comentariu