Tehnologia Schaeffler pe pistele de curse, la Formula Student

Compania Schaeffler a răspuns pozitiv solicitării de a se implica în construcția unui nou monopost, realizat de echipa de studenți BlueStreamline, care participă la numeroase competiții internaționale de Formula Student.
Schaeffler

Formula Student este o competiție internațională de inginerie, în care echipele de studenți de la universitățile din lume concep, proiectează, construiesc și testează propriile mașini de curse, participând cu acestea la curse, pe circuite internaționale.

Grupul Schaeffler susține la nivel global acest program ambițios, inițiativă în care s-a implicat și Schaeffler în România prin sponsorizarea și colaborarea cu echipa de studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov, BlueStreamline. În 2022 numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi în motorul monopostului – au fost oferiți de Schaeffler Romania echipei.

În 2021 echipa BlueStreamline a reușit să se claseze în top 10 al competițiilor internaționale la care a participat, câștigând bronzul în Croația. Pentru sezonul competițional din 2022 studenții își propun obiective și mai înalte. Echipa BlueStreamline va concura la Formula Student Croația, St Raus, Novi Marof, și Formula Student Spania, Circuit de Catalunya, Barcelona, acestea fiind doar câteva dintre locațiile în care monopostul studenților brașoveni își va face apariția.

„Echipa BlueStreamline, din cadrul Universității Transilvania din Brașov a devenit pe parcursul a zece ani un mediu de formare profesionala de înalt nivel, oferind un context aplicativ unde studenții își perfecționează și validează competențele dobândite la nivel curricular. Pe parcursul evoluției noastre, Schaeffler Romania ne-a stat alături în nenumărate ocazii și parteneriatul pe care îl avem pentru acest sezon ne face să fim încrezători că parcursul nostru va crește exponențial cu fiecare pas pe care îl facem!”, declară conferențiar dr. ing. Mihai Comşiţ, coordonator echipă.

Implicată, și cu o prezență constantă în mediul universitar din Brașov, Schaeffler România a dezvoltat un portofoliu complex de programe educaționale dedicate studenților Universității Transilvania din Brașov, pentru a oferi tinerilor experiențe practice valoroase, exemple de bună practică și un sprijin real încă din timpul perioadei de studiu.

„Una dintre experiențele marcante de la începutul carierei mele a fost participarea în studenție în echipa BlueStreamline. Am avut o oportunitate să învăț lucruri utile despre lumea tehnicii, care mi-au deschis perspectivele spre o carieră într-o companie tehnică globală. Mă bucur că o companie ca Schaeffler România susține și face posibilă experiența Formula Student, la Brașov, oferind șanse de dezvoltare noilor generații. Ca exemplu, eu am valorificat această oportunitate, construind deja de 8 ani o carieră de succes alături de Schaeffler”, spune Laura Costache, Șef Birou Proiectare Mecanică Schaeffler Romania.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Energiei a lansat în consultare Schema de ajutor de stat pentru producția de baterii

Bosch va investi miliarde în tehnologia neutră din punct de vedere climatic

 

 

 

Adaugati comentariu