Volkswagen intenţionează să construiască în 800.000 de maşini electrice, în întreaga lume, în 2022

Volkswagen intenţionează să construiască în acest an 800.000 de maşini complet electrice, în întreaga lume, şi 1,3 milioane în 2023, a anunţat constructorul auto german.
Volkswagen

Grupul este optimist că în acest an va atinge ţintele europene referitoare la emisii, în pofida circumstanţelor dificile pentru producţia de maşini, a declarat directorul de vânzări Hildegard Wortmann, vânzările de maşini electrice fiind în creştere, chiar dacă livrările totale sunt în scădere.

Potrivit directorului general Herbert Diess, Volkswagen se aşteaptă ca business-ul cu vehicule electrice să fie la fel de profitabil ca cea cu maşini care consumă combustibili fosili mai devreme decât era planificat.

VW estima anterior că îşi va egala marjele de profit ale vehiculelor cu motor cu combustie cu cele aduse de vânzările de vehicule electrice în doi până la trei ani, dar producătorul auto se află într-o poziţie financiară solidă pentru a face acest lucru mai devreme, în pofida unui mediu economic dificil.

„Ne aşteptăm ca afacerea cu mobilitatea electrică să fie la fel de profitabilă ca şi cea cu motoare cu ardere mai devreme decât era planificat. Printr-un management bun al crizei, suntem puternici din punct de vedere financiar şi ne-am întărit rezistenţa”, a spus Diess.

Acesta intenţionează ca Volkswagen să depăşească Tesla şi să devină producătorul de automobile electrice numărul unu din lume până în 2025, bazându-se pe oferta sa mai mare de produse care acoperă maşini de lux şi premium şi mărci de volum.

Volkswagen a livrat anul trecut aproximativ 452.000 de vehicule electrice la nivel global şi urmăreşte ca jumătate din producţia sa globală să fie complet electrică până în 2030.

Preţurile ar putea să crească în continuare în acest an pe fondul creşterii costurilor materiilor prime, a declarat şeful de achiziţii, Murat Aksel.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Schimbare de management la Schaeffler România. Ștefan Gulacsi-Gologan, noul director general

Stellantis va începe, din 2024, producția de mașini electrice la fabrica din Serbia

 

 

Adaugati comentariu