Renault vinde afacerea din Rusia și participația la producătorul Lada pentru o sumă simbolică

Renault își vinde participația la Avtovaz din Rusia, producătorul celor mai bine vândute mașini din țară, Lada, pentru o sumă simbolică, într-una dintre cele mai semnificative retrageri ale unei companii străine de la invadarea Ucrainei.
renault

Ieșirea grupului francez, care implică o scădere a valorii activelor de 2,2 miliarde de euro și vânzarea afacerilor sale către un organism susținut de stat rus și către Primăria orașului Moscova, evidențiază opțiunile slabe cu care se confruntă companiile care încearcă să părăsească țara fără pierderi uriașe din investițiile lor.

Directorul executiv Luca de Meo a declarat pentru Financial Times, săptămâna trecută, că decizia de a părăsi Rusia a fost „dureroasă”, dar că grupul a fost „forțat să decidă” pentru că nu a putut să construiască mașini în țară.

Renault avea 45.000 de angajați în Rusia, în principal la marea fabrică Togliatti a lui Avtovaz, de pe malul râului Volga, și era mai expusă decât rivalii săi, care și-au oprit deja operațiunile în contextul lipsei de componente.

Acordul implică transferul întregii participații a producătorului francez de automobile în operațiunile Renault Rusia către Primăria Moscova și a unui pachet de 67,69% din acțiunile Avtovaz către NAMI, un institut de cercetare auto, susținut de stat.

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Tehnologia Schaeffler pe pistele de curse, la Formula Student

Bosch mizează pe modelul învățământului dual și crește numărul oportunităților pentru elevi

 

 

Adaugati comentariu