Producătorul de componente auto, Toyoda Gosei, închide fabricile din Marea Britanie

Producătorul de componente auto, Toyoda Gosei, a anunțat că își va închide operațiunile din Marea Britanie, punând în pericol aproape 500 de locuri de muncă.
Toyoda Gosei

Toyoda Gosei UK operează două fabrici, una în Swansea și alta în Rotherham, care produc piese pentru Honda, Nissan, Renault și Toyota. Compania a declarat că își închide unitățile de producție din cauza „unei reduceri semnificative a cererii din partea clienților-cheie din Marea Britanie”.

Un total de 458 de persoane – 251 la fabrica Rotherham și alte 207 la Swansea – sunt angajați în cele două unități de producție. În 2015, producătorul de componente auto număra 800 de angajați în Marea Britanie.

„Înțelegem și regretăm incertitudinea pe care această decizie o va provoca pentru cei din Swansea și Rotherham. Facem tot ce putem pentru a ne sprijini angajații”, a declarat Shigenori Matsuo, șeful sucursale britanice a Toyoda Gosei (TGUK).

Într-un comunicat, compania a declarat că „și-a informat angajații cu privire la propunerea de a închide afacerea în Marea Britanie. TGUK va intra acum într-o perioadă formală de consultare cu angajații săi cu privire la modificările propuse”.

Toyoda Gosei mai deține în Europa unități de producție în Belgia și Cehia.

Toyoda Gosei este ultimul producător global din domeniul auto care își închide operațiunile din Marea Britanie. La începutul acestui an, GKN Automotive a anunțat planurile de a opri fabrica din Birmingham, unde lucrează 519 angajați.

Prin închiderea fabricii Ford de la Bridgend, în septembrie 2020, au mai dispărut alte 1.700 de locuri de muncă, iar noii proprietari ai fabricii Swindon, vândută de Honda, nu au stabilit dacă vor păstra integral forța de muncă existentă.

 

CITEȘTE ȘI:

Fabrica Bosch din Blaj se implică activ în formarea tinerilor specialiști

Ford se desparte de Mondeo pentru a se concentra pe vehicule electrice și SUV-uri

 

 

Adaugati comentariu