Stellantis va începe, din 2024, producția de mașini electrice la fabrica din Serbia

Grupul auto franco-italian Stellantis va produce, din 2024, un model de automobil electric la uzina Fiat de la Kragujevac (Serbia), semnând în acest sens cu Guvernul de la Belgrad un acord cu o valoare de 190 de milioane de euro.
Stellantis

„O nouă eră începe astăzi”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, prezent la ceremonia de semnare a acordului alături de directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, relatează Reuters.

Constructorul auto Fiat Chrysler (FCA), care acum este parte din grupul Stellantis, produce automobile echipate cu motoare cu combustie la uzina de la Kragujevac şi este unul din primii zece cei mai mari exportatori din Serbia.

Acordul pentru atribuirea de stimulente guvernamentale în vederea construcţiei de automobile electrice a fost semnat, joi, la Belgrad, de ministrul sârb al Economiei, Andjelka Atakaskovic, şi directorul general de la Fiat Chrysler Automobiles Serbia (FCA), Silvia Vernetti.

Preşedintele Aleksandar Vucic a spus că Serbia, care până acum nu a produs automobile electrice, va trebui să se gândească la construcţia de staţii de încărcare pentru a-i atrage pe cumpărătorii locali şi de asemenea să adopte o nouă strategie energetică.

„Trebuie să ne asigurăm electricitate ieftină şi să ne îndeplinim obiectivul de a avea mai multă energie regenerabilă”, a spus Vucic, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, Serbia va participa cu 48 de milioane de euro la investiţia de 190 de milioane de euro în producţia de automobile electrice la Kragujevac.

Societatea mixtă de producţie de automobile de la Kragujevac este deţinută în proporţie de 67% de Fiat şi 33% de statul sârb. În 2019, această uzină a produs aproximativ 40.000 de automobile.

 

 

Sursa foto: Bjoertvedt

 

CITEȘTE ȘI:

Stellantis își suspendă complet producția la fabrica din Rusia

Altur Slatina şi-a încetat temporar activitatea, pe fondul războiului din Ucraina

 

 

Adaugati comentariu