Toyota îşi reduce în noiembrie producţia mondială, pe fondul deficitului de semiconductori

Constructorul auto Toyota a anunţat o reducere cu 150.000 autovehicule (aproximativ 15%) a producţiei în luna noiembrie, pe fondul deficitului de semiconductori şi a riscurilor pe care le ridică problemele energetice în China.
toyota

Compania îşi va diminua producţia în Japonia cu 50.000 de unităţi, iar producţia internaţională va scădea cu aproximativ 100.000 de unităţi, fiind estimat astfel un volum de 850.000 – 900.000 de autovehicule, conform unui comunicat al Toyota.

Această reducere a producţiei vine după cea operată în perioada septembrie-octombrie, de 40%, cauzată de impactului asupra operaţiunilor Toyota al creşterii îmbolnăvirilor cu Covid-19 în sud-estul Asiei, care a provocat probleme în lanţul de aprovizionare cu componente.

Producţia Toyota în noiembrie 2020 a fost de circa 830.000 de unităţi şi în septembrie 2021 de 500.000 – 600.000, la fel ca şi estimările pentru luna în curs, potrivit cifrelor furnizate de companie.

„Producţia reală s-a situat sub nivelurile estimate începând din august”, au subliniat reprezentanţii Toyota, compania recurgând de atunci la reajustări ale producţiei, ca urmare a faptului că Japonia şi alte ţări din regiune au atins noi vârfuri de cazuri de îmbolnăviri.

Producătorul auto a menţionat lipsa de semiconductori drept factor principal pentru această nouă reducere şi surse din companie au declarat pentru cotidianul nipon Nikkei că problemele energetice din China implică noi riscuri în privinţa aprovizionării cu componente.

„Deoarece ne aşteptăm ca lipsa de semiconductori să continue pe termen lung, vom lua în considerare utilizarea de înlocuitori, când se va putea. În acest fel, facem tot posibilul pentru a ne asigura că vom furniza cel mai mare număr de autovehicule clienţilor noştri cât mai curând posibil”, a semnalat Toyota.

Compania a revizuit în scădere, în septembrie, estimările de producţie pentru 2021, până la 9 milioane de unităţi, cu 3% mai puţin faţă de previziunile anterioare.

Producătorul auto nipon îşi menţine acest obiectiv şi după anunţul de reducere a producției în luna noiembrie, ca şi previziunile financiare pentru acest exerciţiu fiscal, considerând că reducerea costurilor va compensa diminuarea vânzărilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Parteneriatul Continental cu universitățile include și granturi de cercetare pentru mobilitate

Pe fondul deficitului de semiconductori, Renault Slovenia disponibilizează 350 de angajaţi

 

Adaugati comentariu