Toyota România cheamă în service peste 1.600 de mașini

Toyota România a rechemat în service 1.639 de mașini anul acesta. Campania vizează anumite modele echipate cu airbag-uri Takata.
Toyota Airbag Takata

Reparația constă în înlocuirea capselor pirotehnice. Noua campanie demarată în luna martie a acestui an implică operațiunea fără costuri în cadrul service-urilor autorizate Toyota. Rata de performare a campaniei a ajuns la 30%, ceea ce înseamnă că una dintre trei mașini din totalul celor afectate de la începutul campaniei au fost remediate.

Reparația durează aproximativ 3-4 ore, în funcție de model. Clienții sunt înștiințați în prealabil și programați la service.

Airbag-urile frontale Takata conțin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbagurile frontale s-ar activa, materialul pirotehnic neconform ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice și declanșarea anormală a acestuia.

Până la această oră, nu s-a înregistrat niciun caz de funcționare defectuoasă a airbag-urilor Takata în România, pentru niciunul dintre modelele autoturismelor vizate, dar compania a ales înlocuirea preventivă a pieselor cu risc.

Adaugati comentariu