Yves Caracatzanis, noul preşedinte-director general al Avtovaz

Alliance Rostec Auto BV anunţă astăzi promovarea lui Yves Caracatzanis pe postul de Preşedinte-Director General al AVTOVAZ, începând cu 1 iunie 2018.
Yves Caracatzanis

Nicolas Maure îşi păstrează poziţia de Preşedinte-Director General al AVTOVAZ până pe 31 mai 2018 şi va continua să monitorizeze redresarea financiară a companiei, precum şi implementarea planului strategic al Groupe Renault, în calitate de Senior Vice-President Groupe Renault, Director de Operaţiuni al Regiunii Eurasia şi, începând cu 2 aprilie 2018, Vice-Preşedinte al Consiliului de Administraţie al AVTOVAZ.

Yves Caracatzanis este în prezent Director General Groupe Renault România, unde coordonează toate activităţile comerciale şi industriale. Este şi Preşedinte-Director General al Automobile Dacia SA, una din mărcile auto cu cel mai rapid ritm de creştere din Europa şi cea mai mare companie privată din România.

În cadrul parcursului său, Yves Caracatzanis a ocupat anterior poziţiile de Director Industrial al Regiunii Eurasia şi Director Supply Chain Groupe Renault. Și-a început cariera în Renault în 1992.

„AVTOVAZ îşi continuă planul de redresare, îmbunătăţindu-şi considerabil vânzările şi rezultatele financiare în 2017”, a declarat Serguei Skvortsov, Preşedintele Consiliului de Administraţie al AVTOVAZ. „Mulţumirile mele sincere lui Nicolas Maure pentru contribuţia sa la performanţa AVTOVAZ. În ciuda incertitudinilor actuale, compania este pe calea cea bună pentru redresarea sa financiară. Cu Yves Caracatzanis, prevedem continuarea creşterii vânzărilor LADA în Rusia şi în străinătate, optimizarea costurilor în intern şi a colaborării cu furnizorii, precum şi reînnoirea gamei de vehicule LADA în scopul implementării planului strategic al AVTOVAZ pe termen mediu.”

„AVTOVAZ are un rol cheie în planul strategic Drive the Future al Groupe Renault”, a declarat Nicolas Maure, Vice-Preşedintele Consiliului de Administraţie al AVTOVAZ şi Preşedintele Regiunii Eurasia a Groupe Renault, grup care deţine participarea majoritară în Alliance Rostec Auto BV, o întreprindere comună ce controlează AVTOVAZ. „Cu Yves Caracatzanis, vom continua strategia de dezvoltare stabilită şi vom reuşi să răspundem provocărilor pe termen scurt. Suntem optimişti în ceea ce priveşte viitorul pieţei ruse pe termen lung şi al AVTOVAZ, primul constructor auto naţional.”

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut 3,76 milioane de vehicule în 2017. În prezent, are peste 127.000 de angajaţi, 36 de situri de fabricaţie şi 12.700 de puncte de vânzare la nivel mondial. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. Mizează pe complementaritatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi.

Compania de stat Rostec a fost creată în 2007 în Rusia pentru a promova dezvoltarea, producerea şi exportul de produse civile şi militare cu nivel de tehnicitate ridicat. Regrupează 700 de companii. Nouă dintre ele formează în prezent holdinguri care operează în domeniul militaro-industrial, iar altele cinci îşi desfăşoară activitatea în domeniul civil. Douăzeci şi două din aceste societăţi sunt controlate direct de către Rostec. Aceasta din urmă deţine numeroase mărci recunoscute: Avtovaz, Kamaz, Elicoptere Rusia, precum şi VSMPO-AVISMA. Entităţile din componenţa Rostec sunt localizate pe 60 de teritorii din Federaţia Rusă, iar produsele lor sunt comercializate în peste 70 de ţări. Rostec a realizat o cifră de afaceri de 1040 miliarde de ruble în 2013 şi beneficiază de deduceri fiscale de peste 138 de miliarde de ruble.

Adaugati comentariu