Vehicule blindate turcești fabricate în România

O companie turca intentioneaza sa produca vehicule blindate in Romania. Reprezentantii companiei turce Nurol Makina ve Sanayi vin in noiembrie la Bucuresti pentru negocieri.

Oficialii companiei turce au mai avut cateva intalniri cu partea romana in ultimii trei ani exprimandu-si de fiecare data interesul in semnarea unor parteneriate cu companiile romanesti.

Intentia companiei este de a discuta cu autoritatile guvernamentale romane despre un acord similar pentru dezvoltarea unei linii de productie si asamblare pentru blindate de ultima generatie.

Recent, Nurol Makina ve Sanayi a semnat un acord cu compania uzbeca UzAuto, pentru productia a 1000 de vehicule blindate Ejder Yalcin 4×4, cunoscute si sub numele de „Dragonul de piatra”.

Ejder Yalcin 4×4 ofera cel mai ridicat nivel de protectie al unui vehicul, fiind capabil sa ruleze pe orice tip de teren. Vehiculul are capacitatea de a transporta un echipaj de 11 oameni si poate atinge viteze de pana la 120 de kilometri pe ora, puterea motorului care il propulseaza fiind de 375 de CP.

Adaugati comentariu