Vânzările Bosch din 2021 au depășit nivelurile din perioada anterioară crizei

Vânzările totale ale grupului Bosch au ajuns, în 2021, la 78,8 miliarde de euro, în creștere cu 10% comparativ cu anul anterior. După ajustarea pentru fluctuațiile cursului de schimb valutar, aavansul vânzărilor furnizorului de tehnologie și servicii a atins 11 procente.
Bosch

Câștigurile înainte de dobânzi și impozite (EBIT) din operațiuni au crescut cu mai mult de jumătate, atingând 3,2 miliarde de euro. Ca atare, marja operațională preconizată este de aproximativ 4 procente, prin comparație cu 2,8 procente din anul anterior.

„În 2021, compania noastră a avut performanțe mult mai mari decât ne-am așteptat”, a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, în timpul prezentării rezultatelor financiare preliminare ale companiei. „Am putut depăși propriile previziuni în ciuda nenumăratelor provocări, precum costurile suplimentare datorate blocajelor în aprovizionare și creșterii prețurilor la materiile prime”. Succesul comercial a fost puternic susținut și de „solidaritatea din perioada de distanțare socială”, a afirmat acesta. „Doresc să le mulțumesc angajaților pentru angajamentul lor și clienților, furnizorilor și partenerilor noștri de afaceri pentru încrederea acordată,” a declarat Hartung, afirmând și că, alături de echipa globală Bosch, își dorește să dezvolte în continuare tehnologia care oferă „tehnică pentru o viață”, ca urmare a provocărilor actuale. „Bosch este un pionier tehnologic în multe domenii și dorim să păstrăm acest rol”. În acest sens, compania continuă să investească sume mari în domenii de importanță strategică, inclusiv aproximativ 1 miliard de euro în microelectronică și electromobilitate, numai în acest an. În același timp, Bosch se concentrează din ce în ce mai mult asupra parteneriatelor, precum pactul recent anunțat cu Volkswagen în domeniul conducerii automatizate.

Președintele Bosch prevede și că multe țări vor depune eforturi pentru a se îndrepta către o economie neutră din punct de vedere climatic, pentru a stimula creșterea în viitor:

„Combaterea schimbărilor climatice ne conduce activitatea mai departe – de la soluții de mobilitate și automatizare industrială la tehnologie pentru construcții și aparate electrocasnice”, a declarat Hartung. „Iar eficiența energetică se va îmbunătăți în continuare datorită conectivității și inteligenței artificiale”. Astfel, Bosch a putut crește vânzările de scule electrice, aparate electrocasnice și sisteme de încălzire conectate cu 50 de procente – de la 4 milioane de unități în 2020, la peste 6 milioane în 2021.

Bosch duce activitatea pentru combaterea schimbărilor climatice la următorul nivel – creștere prin electrificare

Bosch s-a angajat să respecte obiectivele Pactului verde european. Sectoarele sale de activitate deja implementează diferite măsuri pentru combaterea efectelor încălzirii globale: cu cele 400 de locații din întreaga lume, Bosch a obținut neutralitatea din punct de vedere climatic încă din primul trimestru al anului 2020. Compania planifică să reducă emisiile de carbon de-a lungul lanțului său de aprovizionare – de la achiziție la utilizarea produsului – cu 15 procente, până în 2030.

Bosch

 

Conform președintelui Bosch, electrificarea deja aduce din ce în ce mai multe oportunități comerciale.

„Vânzările din domeniul electromobilității sunt la nivel de miliarde. Creștem cu o rată de două cifre și în cazul vânzărilor de pompe de căldură pentru uz casnic, iar sistemele de acționare electrice devin din ce în ce mai populare în domeniul tehnologiei industriale”, a afirmat Hartung. El consideră că aceste lucruri asigură o poziție puternică pentru companie: „Bosch transformă combaterea schimbărilor climatice în creștere.” Compania arată că transformarea pentru obținerea neutralității din punct de vedere al impactului asupra climei poate avea succes atât pe plan ecologic, cât și pe plan economic”, a declarat acesta.

 

Citițu articolul integral pe www.floteauto.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa forţei de muncă din industria auto

Bosch își extinde proiectele de eficiență energetică și producția de energie verde la Blaj

 

 

Adaugati comentariu