Nissan nu va mai dezvolta noi motoare pe benzină

Nissan Motor intenţionează să înceteze dezvoltarea de noi motoare cu combustie internă pe toate marile sale pieţe, exceptând-o pe cea din SUA, urmând a-şi concentra resursele pe vehiculele electrice, scrie cotidianul financiar nipon Nikkei, preluat de Reuters.
nissan

Constructorul auto japonez va mai continua să dezvolte motoare pe benzină numai pentru piaţa din SUA, în principal pentru camionete de tip pickup, pentru care se aşteaptă la o anumită cerere.

În Europa, noile norme de poluare Euro 7 urmează să intre în vigoare încă din 2025.
Potrivit Nikkei, Nissan a decis că aceste norme vor duce costurile pentru dezvoltarea de noi motoare cu combustie internă la un nivel nesustenabil. De asemenea, Nissan va elimina treptat dezvoltarea de motoare pe benzină pentru pieţele din China şi Japonia, dar va continua să dezvolte motoare pentru vehiculele hibride.

În condiţiile în care vehiculele pe benzină vor continua să ruleze pe străzi, Nissan va îmbunătăţi actualele modele de motoare în loc să dezvolte noi proiecte. Uzinele care produc motoare vor rămâne deschise şi nu sunt planificate reduceri de personal la acest moment, susţin sursele citate de Nikkei.

Constructorii auto din întreaga lume, inclusiv cei americani General Motors Co şi Ford Motor Co, au fost implicaţi într-o serie de eforturi destinate electrificării gamei lor de modele.

 

CITEȘTE ȘI:

Întrebări și răspunsuri care vă vor ajuta să alegeți o asigurare RCA potrivită pentru bugetul dumneavoastră

Skoda Auto a produs peste 800.000 de vehicule în întreaga lume în 2021

 

 

Adaugati comentariu