Varroc Elba Electronics, joint-venture pe piaţa sistemelor de iluminat auto

Producătorul de corpuri de iluminat Elba Timişoara şi furnizorul american de faruri auto Varroc Lighting Systems (VLS) au pus bazele societăţii mixte Varroc Elba Electronics, capitalul social al companiei nou create fiind de 1,8 milioane de lei.
Varroc Elba Electronics

Societatea mixtă se va concentra pe producţia de electronice şi va sprijini în mod semnificativ extinderea afacerilor Varroc Lighting în Europa.

Intenţia de creare a parteneriatul dintre cele două companii a fost anunţată încă din luna septembrie 2018.

Asocierea cu Elba Timişoara este cea de-a doua iniţiativă a companiei VLS în ultima perioadă. În iulie 2018, compania a achiziţionat compania Sa-ba Automotive, producător de produse de iluminat mici si electronice din Turcia.

Grupul Varroc este deja prezent în România prin divizia de sisteme de iluminat pentru motociclete Tri.o.m, proprietarul Electromureş. Varroc a preluat compania italiană Tri.o.m în 2011.

Înfiinţată în Timisoara, cu o tradiţie de aproape 100 de ani, Elba este cel mai mare producător de corpuri de iluminat din ţară, având printre clienţi nume ca Philips, Dacia-Renault şi Skoda.

Grupul Varroc, unul dintre cei mai mari furnizori de faruri pentru vehicule pe patru şi două roţi din lume, aparţine miliardarul indian Tarang Jain.

 

Adaugati comentariu